VASKRŠNJA PRODAJA U PARAĆINU: Od danas na tezgama sve za najradosniji pravoslavni praznik

Зорана Рашић
Zorana Rašić

08. 04. 2023. u 13:59

DANAS je u Paraćinu oživela praznična ulična prodaja na uobičajenom mestu – trotoaru ispred nekadašnje Robne kuće „Šumadija“.

ВАСКРШЊА ПРОДАЈА У ПАРАЋИНУ: Од данас на тезгама све за најрадоснији православни празник

Foto: Z. Rašić

Brojni prodavci i kupci ispred tezgi pokazuju da je praznična kupovina počela pre svega kad je o boji za farbanje jaja reč, a to su i korpice, trava, kokoške, zeke, različite uskršnje dekoracije – svi uobičajeni simboli velikog verskog praznika.

Najveći je izbor boja za jaja, od najjeftinijih koje su prodaju na kašičicu po ceni od 20 dinara, do najskupljih kristalnih.

- Imamo boje u kesicama, gel boje više vrsta, rusku boju, sličice, popularno je i „obuci jaje“... Tu su i različite ukrasne korpice i trava, koke, zeke koje se navijaju. Građani kupuju, zadovoljna sam prvim pazarnim danom jer je danas i pijačni dan. Za tezgom ću biti, kao i prethodne četiri godine, do Uskrsa – kaže prodavačica Nataša Stanković.

Cene su ostale uglavnom iste kao i lane. Kesica boje košta 20 dinara, koliko i kašičica farbe, dok je cena gel boje 200 dinara. Najjeftiniju korpicu treba platiti isto toliko.

Stabilizacija vremena ide na ruku i prodavcima i kupcima, a svi se nadaju da će tako ostati i narednih dana.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

REVANŠ ALBANCIMA OD GROBARA I DELIJA: Ovo se na EURO 2024 desilo dan nakon što se veličala velika Albanija (FOTO)