PESNICI PEVALI ZA ROĐENDAN GIMNAZIJE: Vranjska škola proslavila 142. rođendan

Дејан Ристић
Dejan Ristić

31. 03. 2023. u 12:32

GIMNAZIJA „Bora Stanković“ u Vranju proslavila je svoj 142. rođendan na svečanosti na kojoj su učenici ove renomirane obrazovne institucije izveli muzičko-poetski program pod nazivom „Pesnici pevaju“.

ПЕСНИЦИ ПЕВАЛИ ЗА РОЂЕНДАН ГИМНАЗИЈЕ: Врањска школа прославила 142. рођендан

D. Ristić

Svaka nova generacija iznova otvara još jednu stranicu uspeha Gimnazije „Bora Stanković“ i tako već 142 godine, istaknuto je na svečanosti. Svaka godine je novo iskustvo, izazov i nastavak ciklusa obrazovanja, ali i trenutak vremena u kome živimo, istakla je u svom obraćanju direktorka vranjske gimnazije Suzana Mišić Stanković.

- Generacije učenika se moraju učiti i vaspitavati da znaju ko su, da rastu bez mržnje i da se jedino mogu nadmetati sa drugima u nauci, napretku, umetnosti i sportu. Ali je važno i da budu spremni za celoživotno učenje i da prihvate da nema nekorisnog znanja, da budu dostojni potomci i da znaju da nose gene onih koji su bili na pravoj strani i da neguju kulturu sećanja – rekla je direktorka.

Recitovane su i pevane pesme nekih od naših najznačajnijih pesnika 19. i 20. veka, Branka Radičevića, Jovana Jovanovića Zmaja, Alekse Šantića i Desanke Maksimović. Gimnazijalci su u svojim aranžmanima pevali evergrin pesme nastale po poeziji, a koje su proslavili Zdravko Čolić, Bijelo dugme, Jadranka Stojaković, Zvonko Bogdan. 

Maturanti su izveli i čuvenu „Selmu“, pesmu koju je napisao Vlado Dijak o svojoj ljubavi koja putuje na fakultet. Program je završen izvođenjem pesme „Vostani Serbije“ koju je napisao prvi srpski ministar prosvete Dositej Obradović.

Svečanosti su prisustvovali Zoran Antić, državni sekretar u Ministarstvu rada i socijalne politike, zamenica gradonačelnika Vranja Zorica Jović, predsednik Skupštine grada Dejan Tričković, načelnica Školske uprave, predstavnici zadužbine Olge i Nikole Dinića, članovi školskog odbora i saveta roditelja, roditelji i sadašnji i nekadašnji gimnazijalci.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

KO JE ROBERT FICO: Čovek koji prkosi NATO-u i neće da prizna tzv. Kosovo