BESPOVRATNA POMOĆ: Za nedovoljno razvijene opštine 245 miliona dinara

D.Miljković

28. 03. 2023. u 20:12

MINISTAR za unapređenje razvoja nedovoljno razvijenih opština Srbije Novica Tončev potpisao je u Nišu ugovore o dodeli bespovratnih sredstava za Program podrške unapređenja razvoja izrazito nedovoljno razvijenih opština od 245 miliona dinara.

БЕСПОВРАТНА ПОМОЋ: За недовољно развијене општине 245 милиона динара

D.Miljković

Događaju je prisustvovala i gradonačelnica grada Niša Dragana Sotirovski koja je pohvalila napore Kabineta ministra Tončeva i istakla segmente u kojima Kabinet može dodatno da pomogne opštinama iz Nišavskog okruga.

Na javni konkurs se prijavilo svih 44 opština sa rekordnih 130 projekata, a novac za realizaciju projekata dobilo je 38  i to za unapređenje lokalne komunalne infrastrukture i mere smanjenja siromaštva.

- Kabinet za razvoj nedovoljno razvijenih opština treću godinu zaredom organizuje javni poziv za jedinice lokalne smouprave iz četvrte kategorije kako bismo osigurali kontinuitet u napretku i radili na unapređenju uslova ljudi sa ovih područja. Ovoga puta dodeljujemo 245 miliona dinara. Saradnja sa predsednicima ovih opština je na veoma visokom nivou. Potpisivanjem ugovora samo osigurali dodatnu energiju i volju za sigurne promene koje će direktno uticati na poboljšanje kvaliteta života građana i to za rekonstrukciju i adaptaciju objekata, ulica i puteva i trotoara, nabavku vozila i opreme za održavanja komunalne infrastrukture, obnovu i izgradnju vodovodne i kanalizacione mreže, bezbednosti u zoni škole, izgradnje zgrade sa stanovima za mlade bračne parove i još mnogo toga. Ovo je nastavak važne, ali uporne borbe, ka ispunjenju cilja da jednu po jednu opštinu prebacimo iz statusa nedovoljno razvijenih u viši stepen razvijenosti, a siguran sam da ćemo u tome uspeti – izjavio je Tončev.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!