KAKO IZBEĆI "MAMCE“ PREDATORA NA INTERNETU: Održane radionice za srednjoškolce u Svilajncu (FOTO)

Z. GLIGORIJEVIĆ

16. 03. 2023. u 16:44

NA inicijativu i poziv Tima za zaštitu učenika Poljoprivredno-veterinarske škole sa domom učenika “Svilajnac", predstavnici Centra za nestalu i zlostavljanu decu održali su dve interaktivne radionice sa učenicima-stanarima ove škole.

КАКО ИЗБЕЋИ МАМЦЕ“ ПРЕДАТОРА НА ИНТЕРНЕТУ: Одржане радионице за средњошколце у Свилајнцу (ФОТО)

Foto; Poljoprivredno-veterinarska škola Svilajnac

Tema radionica je bila “Bezbednost dece na internetu". Radionicama, koje je održao Igor Jurić, prisustvovalo je preko 120 đaka. Učenici su saznali kako da zaštite svoje profile na internetu i društvenim mrežama, šta je “fišing", odnosno kako da izbegnu “mamce" predatora i ne postanu žrtve prevara i ucena. Saopšteno im je i kome se mogu obratiti za pomoć i podršku u takvim situacijama. Bilo je reči i o bezbednim, odnosno nebezbednim sajtovima i društvenim mrežama, prevarama i ucenama, opasnostima koje vrebaju na njima.

Foto; Poljoprivredno-veterinarska škola Svilajnac

Foto; Poljoprivredno-veterinarska škola Svilajnac

Učenici su imali priliku da pogledaju nekoliko kraćih filmova inspirisanih stvarnim događajima u kojima su predstavljene posledice nebezbednog korišćenja interneta i društvenih mreža. Dati su im i saveti i preporuke kako da se zaštite na internetu, počev od ucena i prevara, pa do trgovine ljudima. Pored navedenog, bilo je reči i o vršnjačkom nasilju, pre svega, o posledicama po žrtvu nasilja.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)