„TURNEJA“ JAGODINSKE FILIJALE NSZ: Promocija konkursa u Paraćinu, uz poziv poslodavcima da se jave (FOTO)

Зорана Рашић
Zorana Rašić

10. 03. 2023. u 16:09

PREDSTAVNICI Filijale Nacionalne službe za zapošljavanje za Pomoravski okrug, sa sedištem u Jagodini, tokom promocije javnih poziva NSZ u Paraćinu, pozvali su sve poslodavce iz Paraćina da se informišu šta se sve kroz te konkurse i podsticaje nudi.

„ТУРНЕЈА“ ЈАГОДИНСКЕ ФИЛИЈАЛЕ НСЗ: Промоција конкурса у Параћину, уз позив послодавцима да се јаве (ФОТО)

Foto: RISC

Na predstavljanju 13 otvorenih konkursa koje je održano u prostorijama „Regionalnog inovacionog startap centra“, v.d. direktora Filijale, Svetlana Mitrović, navela je da mogu da se jave ne samo poslodavci sa kojima je NSZ u prethodnom periodu već ostvarila uspešnu saradnju, već i novi.

Podsetimo, po različitim programima NSZ prošle godine angažovano je 250 lica sa teritorije opštine Paraćin, a dobar odziv poslodavaca iz privatnog, ali i javnog sektora, bio je iz čitavog Pomoravlja. Ukupno je iz ovog upravnog okruga na ovaj način radno angažovano 931 lice, uz izdvojena sredstva od oko 230 miliona dinara.

Foto: RISC

 Za ovu kalendarsku godinu za sprovođenje 13 javnih konkursa i poziva opredeljeno je 6,3 milijarde dinara, plus 550 miliona za osobe sa invaliditetom.

Prisutnim poslodavcima na promociji u Paraćinu, pored konkursa, predstavljene su i usluge nefinansijske prirode koje im Služba zapošljavanja nudi, među koje spada i psihološka procena kandidata koji se javljaju za radno mesto.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ISPOVEST RODITELJA UBIJENE ANGELINE AĆIMOVIĆ: Godinu dana od masakra u Ribnikaru (VIDEO)