POČAST TOZOVCU I NEGOVANOVIĆU: Kraljevčani ne zaboravljaju velikane naše narodne muzike

G. ĆIROVIĆ

09. 03. 2023. u 18:59

PRVIM sastankom Radnog tela za izbor idejnog rešenja zajedničkog spomen-obeležja Predragu Živkoviću Tozovcu i Novici Negovanoviću, u Kraljevu je započeta konkretizacija inicijative za podizanje spomenika velikanima naše narodne muzike.

ПОЧАСТ ТОЗОВЦУ И НЕГОВАНОВИЋУ: Краљевчани не заборављају великане наше народне музике

G.Šljivić

Na ovaj način Kraljevčani žele da odaju počast i da se na prigodan način oduže svojim sugrađanima Tozovcu i Negovanoviću, preminulim 2021. godine, legendarnim umetnicima koji su tokom svojih dugogodišnjih i plodnih karijera, čuvajući tradiciju srpskog melosa, podarili neke od najlepših, nezaboravnih narodnih pesama.

- Oni su širom sveta pronosli srpsku tradiciju i kulturu i uvek su, ne zaboravivši odakle su potekli, ponosno isticali da su Kraljevčani. Smatramo da su više nego zaslužili da im u znak sećanja i zahvalnosti podignemo spomen obeležje – kaže dr Predrag Terzić, gradonačelnik Kraljeva.

G.Šljivić

Dr Predrag Terzić, gradonačelnik Kraljeva

On je naglasio da će se spomenik nalaziti u pešačkoj zoni u centru grada, kao i da će konačnu reč o tačnoj lokaciji dati urbanisti, dok će kulturni poslenici odlučiti o njegovom izgledu.

G.Šljivić

Udovice velikana - Emilija Janjić Živković i Mirjana Negovanović

- Presrećna sam što će ovaj grad, kao riznica umetnika srpske muzike i kulture, postati večno mesto Predraga Živkovićsa Tozovca i njegovog dragog burazera Novice Negovanovića - rekla je Emilija Janjić Živković, Tozovčeva udovica. - Nemam reči da izrazim svoju zahvalnost Kraljevčanima i svima koji su uključeni u ovaj projekat.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!