POČELO PROLEĆNO UREĐENJE NOVOG SADA : "Detelinara“ prva na redu

S. BAJIĆ

03. 03. 2023. u 12:23

NA novosadskom naselju „Detelinara“, u bloku kod dečijeg igrališta i sportskog terena oivičenim ulicama Janka Čmelika, Veselina Masleše, Orlovića Pavla i Katarine Ivanović, radnici JKP „Gradsko zelenilo“ počeli su prolećno uređivanje zelenih površina.

ПОЧЕЛО ПРОЛЕЋНО УРЕЂЕЊЕ НОВОГ САДА : Детелинара“ прва на реду

foto GZ

- Priključili su nam se sugrađani, koji žive u tom delu grada, sa željom da aktivno učestvuju u uređenju prostora, gde provode svoje slobodno vreme – kaže Jelena Prica, pomoćnik direktora Gradskog zelenila.- Sakupili smo četiri traktorske prikolice lišća, koje će u našem kompostarijumu biti prerađeno u kompost i biti iskorišćeni za sadnju drveća, cveća i ukrasnog šiblja u gradu i prigradskim naseljima. Lišće smo sakupljali i u Dunavskom parku i u parku kod Železničke stanice, gde smo posadili i osam sadnica novog drveća. Istim ritmom nastavićemo u narednim danima i u ostalim delovima grada

JKP „Gradsko zelenilo“ će u ponedeljka, 6. marta, nastaviti sadnju drveća i tretiranje drveća pesticidima i herbicidima radi zaštite od bolesti i insekata.


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KADA JE RAK PLUĆA IZLEČIV? Doktorka Đurđević dala odgoor na pitanje o strašnoj bolesti (VIDEO)