ŠTETA DVA MILIONA DINARA: Saobraćajni portali na mostovima u okolini Kraljeva na meti neodgovornih građana

G. ĆIROVIĆ

01. 03. 2023. u 17:37

PORTALI sa saobraćajnom signalizacijom o visinskom ograničenju vozila na mostu preko Zapadne Morave, na loklalnom putu Grdica-Oplanići kod Kraljeva, po ko zna koji put za minule dve godine našli su se na meti bahatih i neodgovornih građana.

ШТЕТА ДВА МИЛИОНА ДИНАРА: Саобраћајни портали на мостовима у околини Краљева на мети неодговорних грађана

G.Šljivić

Za sada nepoznati počinioci nedavno su potpuno demontirali i uklonili portal sa jedne i oštetili portal sa druge strane mosta, pa prolazak ovom ćuprijom predstavlja bezbednosni rizik naročito za teretna vozila.

G.Šljivić

Ostaci demontiranog portala

- Portali za ograničenje nosivosti su prilikom rekonstrukcije mosta postavljeni na osnovu ekspertize profesora Građevinsko-arhitektonskog fakulteta u Nišu kako bi konstrukcija bila stabilna i bezbedna. Ne znam zašto nekome smetaju pa se konstantno skidaju?! Prijavili smo slučaj policiji i podneli krivičnu prijavu. Dosadašnja šteta je oko dva miliona dinara i sve više se gomila – kaže Marica Mijajlović, direktorka Javnog preduzeća za uređivanje građevinskog zemljišta u Kraljevu.

G.Šljivić

Oštećeni saobraćajni portal na putu Grdica-Oplanići

Sličnu sudbinu kao signalizacija na ovom mostu u Grdici imaju i portali na susednom mostu, takođe preko Zapadne Morave, na lokalnoj saobraćajnici Adarni-Popovići.

G.Šljivić

Most preko Zapadne Morave na putu Adrani-Popovići

U kraljevačkom JKP „Putevi“ ističu da izrada jednog portala sa svim troškovima i montažom košta više od 200.000 dinara. Upozorenje, dodaju putari, mora da postoji kako ne bi došlo do preopterećnja konstrukcije i eventualne situacije da se, neko ko ne zna, sa velikim teretom upusti u prelazak mostova. A, o eventualnim posledicama, neodgovorni građani, očigledno, ne razmišljaju.

SANACIJA

ZBOG konstruktivnih oštećenja izazvanih udarima bujica i svega što ćudljiva reka nanese, zubom vremena, kao i prolaskom teških kamiona angažovanih na izgradnji „Moravskog koridora“ u neposrednoj blizini, oba mosta sanirana su tokom minule dve godine nakon čega je i postavljena signalizacija o dozvoljenom maksimalnom opterećenju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave