HUMANITARNA PROMOCIJA FILMA "KARAVAN DUHOVNOSTI“: Prikupili 400 evra za srpsku gimnaziju u Temišvaru

Јелена Ј. Баљак
Jelena J. Baljak

27. 02. 2023. u 20:32

NA dobrotvornoj večeri u Vladičanskom dvoru Eparhije temišvarske u Temišvaru, u okviru koje je premijerno prikazan dokumentarni film „Karavan duhovnosti“ autora dr Predraga Pece Adžića, prikupljeno je 2.002 leja, odnosno oko 400 evra.

ХУМАНИТАРНА ПРОМОЦИЈА ФИЛМА КАРАВАН ДУХОВНОСТИ“: Прикупили 400 евра за српску гимназију у Темишвару

Foto: Željko Adžić

Taj novac biće uručen Srpskoj teoretskoj gimnaziji „Dositej Obradović“ u Temišvaru, koja predstavlja poslednji bastion obrazovanja našeg življa u Rumuniji.

Slogan te humane večeri bio je „Sačuvajmo našu veru, naše manastire i našu školu“, budući da i pomenuti dokumentarac govori o istorijatu i osobenostima svih pet srpskih pravoslavnih manastira, koji se nalaze na teritoriji Rumunije.

Reč je o manastirima Kusić, Zlatica, Bazjaš, Sveti Đorđe – Šenđurac i Bezdin, od kojih je čak tri svojom rukom podigao Sveti Sava.

Foto: Željko Adžić

Autori filma "Karavan duhovnosti"

Koliko je taj film Predraga Adžića i MediaLink produkcije važan za naše ljude u rumunskoj dijaspori, govori i to što su na promociji bili brojni Srbi i sveštenici iz Temišvara, ali i gosti iz Srbije. Među njima i državni sekretar u Ministarstvu za ljudska i manjinska prava dr Ivan V. Bošnjak.

U Eparhiji temišvarskoj najavljuju da će nastaviti da organizuju ovakve humanitarne večeri, sa drugom tematikom, ali pod istim sloganom „Sačuvajmo našu veru, naše manastire i našu školu“.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

IZGUBIO SAM 400.000 EVRA, DUŽAN SAM JOŠ 80.000: Surova ispovest Aleksandra bivšeg kockara (VIDEO)