JEDNAKE MOGUĆNOSTI ZA SVU DECU: U Jagodini predstavljen vodič za nastavnike za rad sa učenicima u razvoju (FOTO)

Z. GLIGORIJEVIĆ

25. 02. 2023. u 14:45

Vodič za nastavnike tipičnih škola za rad sa učenicima sa smetnjama u razvoju predstavljen je u Jagodini.

ЈЕДНАKЕ МОГУЋНОСТИ ЗА СВУ ДЕЦУ: У Јагодини представљен водич за наставнике за рад са ученицима у развоју (ФОТО)

Foto:Z.Gligorijević

Vodič je nastao kao proizvod “Erazmus plus” projekta koji nosi naziv „Upoznaj me da bi me naučio“, a koji su zajedno sproveli projektni timovi Škole za decu oštećenog sluha i govora „11. maj“ u Jagodini i Specijalne srednje tehničke škole za učenike sa smetnjama u razvoju iz Kluža, u Rumuniji.

Prema poslednjim podacima, u svim školama Pomoravskog okruga, u redovnom sistemu obrazovanja nalazi se preko 600 učenika sa nekom smetnjom u razvoju.

-Pre same izrade vodiča, radili smo istraživanja, ali i očekivanja nastavnika. Došli smo do zanimljivih podataka. Čak 87 odsto nastavnika je u istraživanju navelo da je do sada bar jednom imalo učenika sa smetnjom u razvoju, što znači da je veliki broj dece obuhvaćen u redovnom sistemu obrazovanja. Dobili smo i potvrdne informacije šta bi trebalo da bude u vodiču. Nadam se da će im on mnogo značiti u radu sa učenicima sa smetnjama u razvoju i da će unaprediti njihovo obrazovanje. Na ovaj način, želimo da im obezbedimo što bolje obrazovanje i jednake mogućnosti u obrazovnom sistemu – ocenio je Jovan Gavrilović, defektolog u Školi za decu oštećenog sluha i govora “11. maj” u Jagodini.

Foto:Z.Gligorijević

Predstavnici Škole „11. maj“ istakli su da su u vodiču predstavljene tri smetnje u razvoju, pa im u planu da sprovedu još jedan projekat kojim će obuhvatiti ostale vrste smetnji. Želja im je i da ovaj vodič predstave širom naše zemlje - na Danima defektologa, ali i na drugim redovnim događajima koje organizuju škole iz redovnog sistema obrazovanja.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ISPOVEST RODITELJA UBIJENE ANGELINE AĆIMOVIĆ: Godinu dana od masakra u Ribnikaru (VIDEO)