BESPLATNA AUTO-SEDIŠTA ZA DECU: Dodeljuje ih Opština Paraćin, a prijavljivanje počinje 1. marta

Зорана Рашић
Zorana Rašić

24. 02. 2023. u 16:05

NA OSNOVU odluke Opštinskog veća, roditelji sa prebivalištem na teritoriji opštine Paraćin čije je prvo dete rođeno tokom prethodne godine, pozvani su da podnesu zahtev za dodelu besplatnih auto-sedišta za putnička vozila.

БЕСПЛАТНА АУТО-СЕДИШТА ЗА ДЕЦУ: Додељује их Општина Параћин, а пријављивање почиње 1. марта

Foto: Z. Rašić

Rok za podnošenje prijava na konkurs je od 1. do 20. marta, a obrazac se može preuzeti u Opštini ili sa zvanične internet stranice opštine Paraćin.

Auto sedišta za decu dodeljuju se u cilju poboljšanja bezbednosti saobraćaja na teritoriji paraćinske opštine.  Maksimalan broj koji će biti besplatano dodeljen određen je raspoloživim iznosom sredstava u budžetu koji je opredeljen za ovu namenu po programu Saveta za koordinaciju poslova bezbednosti saobraćaja. Sredstva su obezbeđena od naplaćenih kazni za saobraćajne prekršaje na teritoriji paraćinske opštine.

Neophodni uslov za dobijanje auto sedišta, pored prebivališta bar jednog roditelja na teritoriji te opštine i rođenja prvog deteta tokom prethodne godine, jeste putničko motorno vozilo u vlasništvu jednog od roditelja ili člana zajedničkog domaćinstva, kao i posedovanje vozačke dozvole.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SKANDAL U SRBIJI: Potukli se roditelji fudbalera iz Crne Gore i Rusije, povređena i deca (VIDEO)