NAJAVLJEN PROTEST ISPRED TUŽILAŠTVA: Podrška svešteniku J. C. iz Bele Crkve, optuženom za pipkanje maloletnice

Јелена Ј. Баљак
Jelena J. Baljak

23. 02. 2023. u 13:18

U BELOJ Crkvi se ne stišava bura otkako je lokalni sveštenik J. C., koji slovi za omiljenog protu, optužen da je neprimereno pipkao 14-godišnju devojčicu u crkvenoj prostoriji koja služi kao ispovedaonica.

НАЈАВЉЕН ПРОТЕСТ ИСПРЕД ТУЖИЛАШТВА: Подршка свештенику Ј. Ц. из Беле Цркве, оптуженом за пипкање малолетнице

FOTO: Internet/Infobc.rs

Nekolicina meštana negoduje što sveštenik i dalje redovno drži službe, uprkos tome što je Osnovno javno tužilaštvo iz Vršca protiv njega pokrenulo predistražni postupak, zbog sumnje da je počinio krivično delo polno uznemiravanje maloletnice. Većina, pak, i dalje tvrdi da je reč o gnusnim izmišljotinama, te proti pružaju javnu podršku na društvenim mrežama. Pozivaju čak i na proteste.

-J. C. bi u ponedeljak, 27. februara, trebalo da iznese svoju odbranu u ovom slučaju. Građani se na „Fejsbuku“ organizuju i najavljuju da će u vreme saslušanja održati protest podrške ispred zgrade vršačkog tužilaštva. Preko 40 ljudi je potvrdilo da će doći – kaže, za „Novosti“, jedan Belocrkvanin.

U tužilaštvu nisu želeli da nam potvrde da li je i kada će sveštenik biti saslušan. U cilju zaštite predistražnog postupka, samo nam je rečeno da je u toku preduzimanje dokaznih radnji.

Podsetimo, majka 14-godišnje devojčice iz Bele Crkve podnela je krivičnu prijavu protiv sveštenika J. C., jer je njenu ćerku, navodno, 3. januara posle večernje službe zaključao u ispovedaonici i dirao za grudi i međunožje. Sve to se dogodilo u crkvi Svetih apostola Petra i Pavla.

Nakon saslušanja i veštačenja maloletnice, tužilaštvo je pokrenulo predistražni postupak, dok je Osnovni sud u Vršcu svešteniku izrekao zabranu prilaska i komuniciranja sa devijčicom, kao i posećivanje određenih mesta.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna