STVARALAŠTVO KIKINĐANA: Promocije knjiga u Kulturnom centru i Narodnoj biblioteci

R. Š.

23. 02. 2023. u 09:15

U Kikindi će večeras biti predstavljene dve nove knjige, čiji su autori rođeni Kikinđani.

СТВАРАЛАШТВО КИКИНЂАНА: Промоције књига у Културном центру и Народној библиотеци

Foto: R. Šegrt

Najpre će, u 18 sati, u Kulturnom centru, biti organizovana promocija naslova „Pravoslavni hramovi u Kikindi“, autora, publiciste Dušana Dejanca. Izdavač je Kulturni centar, a o knjizi će, osim autora, govoriti i Tanja Nožica iz pomenute ustanove, kritičar i književnica Marija Tanackov i fotograf Vladimir Sretenović.

Sat kasnije, dakle u 19 sati, u Narodnoj biblioteci „Jovan Popović“, biće predstavljena prva zbirka poezije Milane Grbić, provokativnog naslova „Karma je veća kučka nego ja“. Knjigu je objavila „Enklava“, izdavačka kuća specijalizovana za savremenu srpsku poeziju. Pesme u pomenutoj zbirci prožete su humorom i samoironijom. O knjizi će govoriti autorka i Srđan Srdić, urednik izdavačke kuće „Partizanska knjiga“. 

Foto: Privatna arhiva

Milana Grbić

Zanimljivo je da je prvu knjigu Milane Grbić „Oko nas more“ objavila kikindska Narodna biblioteka „Jovan Popović“ 2017. godine. Autorka je do sada objavljivala kratku prozu i poeziju u književnim časopisima i zbornicima. Bila je učesnica festivala „Kikinda short“ 2018. godine.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UBIJEN ALEKSANDR PELEŠENKO: Dvostruki šampion Evrope poginuo u Ukrajini