PODRŠKA VUKU (13) DA POBEDI KANCER: Humanitarna godišnja izložba paraćinskih gimnastičarki posvećena obolelom dečaku

Зорана Рашић
Zorana Rašić

20. 02. 2023. u 21:36

GIMNASTIČKI klub Paraćin ni ovog februara nije izneverio tradiciju da njihova redovna godišnja priredba bude humanitarnog karaktera, i da se od publike prikupe sredstva za lečenje nekog obolelog sugrađanina.

ПОДРШКА ВУКУ (13)  ДА ПОБЕДИ КАНЦЕР: Хуманитарна годишња изложба параћинских гимнастичарки посвећена оболелом дечаку

Foto: GK "Paraćin"

Ovog puta novac je namenjen trinaestogodišnjem dečaku Vuku Vasiću, koji se od teške maligne bolesti kostiju - juingovog sarkoma, leči na specijalizovanoj klinici u Italiji u Bolonji.

Kako saznajemo od Marije Rakić, koja je jedan od osnivača kluba, prikupljeno je i uplaćeno na račun oko 80.000 dinara jer su na ulazu u sportsku halu, gde je program održan, bile postavljene humanitarne kutije.

Uz podršku ovom dečaku koji se, umesto da bude u školskoj klupi sa vršnjacima, suočava sa teškim mega-terapijama, publika je bila u prilici da uživa u pravom spektaklu koje su priredile talentovane gimnastičarke.

U programu su učestvovale devojčice od predškolskog uzrasta do seniorki, koje su pokazale zbog čega su prošle takmičarske sezone osvojile brojne nagrade, ali i neke slobodne koreografije. A osvojile su, u grupnom programu, 19 zlatnih, 11 srebrnih i četiri bronzane medalje, a pojedinačno - čak 46 zlatnih medalja, 25 srebrnih i 23 bronzane. Bila je to prava revija gracioznosti, ritma i lepote.

PODRŠKA U NASTAVKU LEČENjA

U BOLONjU je otputovao krajem septembra prošle godine, sada je tamo sa majkom i njegovo kompleksno lečenje potrajaće i više narednih meseci, pa iako je početna svota novca obezbeđena, Paraćinci i dalje organizuju ovakve i slične humanitarne događaje, jer će sredstva za nastavak lečenja svakako biti još potrebna.

Podsetimo, zahvaljujući velikoj podršci ne samo Paraćinaca, već i cele Srbije, pa i dijaspore, Vukovi roditelji uspeli su da prikupe novac koji im je potreban za početak lečenja u Italiji ovog nadasve hrabrog dečaka, koji ne sumnja da će da pobedi bolest.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

REŠILI DA KAZNE - SAMI SEBE! Ova zemlja je povukla najluđi potez od uvođenja sankcija Rusima