U ANGIO SALI NOVE INTERVENCIJE: Dobra vest za pacijente u Čačku

V. ILIĆ

14. 02. 2023. u 14:07

U ANGIO sali u čačanskoj Opštoj bolnici ubuduće će se raditi i zahtevnije intervencije. Na taj način, svi Čačani, ali i pacijenti iz okruženja neće morati na razne hirurške zahvate iz oblasti kardiovaskilurne hirurgije da idu u Beograd.

У АНГИО САЛИ НОВЕ ИНТЕРВЕНЦИЈЕ: Добра вест за пацијенте у Чачку

Foto V. Ilić

Od ove godine u čačanskoj bolnici počeće da se rade nove metode, jedna od njih je FFR, pored toga radiće se periferne vaskularne procedure, odnosno intervencije na perifernim krvnim sudovima. Te procedure ćemo izvoditi zajedno sa našim mentorima sa Instituta za kardiovaskularne bolesti „Dedinje” - profesorom doktorom Draganom Sagićem i doktorom Brankom Petrovićem, koji su od početka uključeni u rad naše Angio sale i koji nas od početka uče ovom poslu - rekao je dr Đorđe Mijailović, specijalista interne medicine.

Inače, ka čačanskoj bolnici, odnosno, ovoj Angio sali gravitira čitav Moravički okrug. Godišnje se ovda uradi više od 920 koronarografija, ali i oko 320 implantacija stenta.

Ono što je najvažnije u ovoj sali jeste zbrinjavanje akutnih infarkta miokarda, koji predstavlja jednu od najtežih bolesti u medicini, gde se godišnje zbrine od 200 do 300 ovih pacijenata - pojasnio je dr Mijailović.

On je dodao da kada se govori o populaciji nešto mlađih pacijenata, kardiovaskularne bolesti prednjače kod muškaraca, ali u starijoj životnoj dobi, taj broj se izjednjačava, te podjednako obolevaju i žene i muškarci.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri