DELEGACIJA KRUPNJA NA STRUČNOJ EKSKURZIJI U SLOVENIJI: Strategija i za otpad

Владимир Митрић
Vladimir Mitrić

07. 02. 2023. u 08:05

U okviru projekta „Opštine sa nula otpada“ koji finsira Evropska unija u okviru IPA programa prekogranične saradnje Srbija-Bosna 2014-2020 za učesnike projekta, predstavnike javnih komunalnih preduzeća i predstavnici opštinskih i gradkih uprava iz projektnih pilot opština-Briško,Ilijaš,Sarajevski Centar,Vladimirci i Krupanj organizovana je studijska poseta Mariboru, Sloveniji, saopšteno je iz lokalne vlasti u Krupnju.

ДЕЛЕГАЦИЈА КРУПЊА НА СТРУЧНОЈ ЕКСКУРЗИЈИ У СЛОВЕНИЈИ: Стратегија и за отпад

Foto:V.Mitrić

U OKVIRU projekta "Opštine sa nula otpada", koji EU finansira kao deo IPA programa prekogranične saradnje između Srbije i BiH, za predstavnike JKP, te opštinskih i gradskih uprava iz projektnih pilot-opština: Briško, Ilijaš, Sarajevski centar, Vladimirci i Krupanj organizovana je studijska poseta Mariboru.

I, zamenica predsednika Opštine Vesna Marjanović, sekretar Skupštine Mladen Marković i učesnica u projektu Jelena Ivanović u Sloveniji imali su priliku da

posete JKP "Snaga", gde su se upoznali sa pravnom regulativom koja podržava funkcionisanje sistema upravljanja otpadom.

ČISTOĆA I ZAPOŠLjAVANjE

- ZAJEDNIČKI zaključak članova svih delegacija koje su boravile u Sloveniji jeste da se još češće treba upoznavati sa primerima dobre prakse, jer će to svima nama omogućiti osmišljavanje efikasnijih strategija za upravljanje otpadom. Nažalost, većini je i dalje gorući

problem njegovo sakupljanje, ali će u perspektivi na red doći i sortiranje, i reciklaža. Svi ti procesi, osim zdravije životne sredine, znače i otvaranje novih radnih mesta - precizira Vesna Marjanović.

Posetili su, tako, ne samo reciklažno dvorište već i sortirnicu, koja je važna karika u pripremi za reciklažu na području Maribora i još devet okolnih opština.

BONUS VIDEO - SRPSKI SPASIOCI ISPRAĆENI APLAUZIMA: Krenuli u Tursku da spasavaju živote

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri