KADROVSKE PROMENE U MUZIČKOJ ŠKOLI U PARAĆINU: Simonida Pešić imenovana za vršioca dužnosti direktora

Z. RAŠIĆ

03. 02. 2023. u 17:31

OD kraja januara za vršioca dužnosti direktora Osnovne muzičke škole „Milenko Živković“ u Paraćinu imenovana je dugogodišnja nastavnica ove škole, Simonida Pešić.

КАДРОВСКЕ ПРОМЕНЕ У МУЗИЧКОЈ ШКОЛИ У ПАРАЋИНУ: Симонида Пешић именована за вршиоца дужности директора

Foto: Z. Rašić

Ona dolazi iz struke, po zanimanju je diplomirana violinistkinja, završila je Akademiju umetnosti u Novom Sadu, a od prvih narednih aktivnosti ove obrazovne ustanove najavila je školsko takmičenje „Muzička sveznalica“, a zatim treći državni Festival „Kamerata“, sa gostima iz cele Srbije.

U Osnovnoj muzičkoj školi „Milenko Živković“ postoji sedam klasa, a može se svirati gitara, klavir, violina, violončelo, solo pevanje, truba, saksofon i flauta. Kako u školi postoji muzičko zabavište, upis je moguć je već od treće godine.

- Nakon toga imamo pripremni razred, gde se deca pripremaju za izabrane instrumente koje će upisati već od sedme ili osme godine – kaže Pešićeva. Dodaje da je najveće interesovanje za klavir, violinu i gitaru, pa i za udaraljke, koje su novi odsek.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

SRBIJU INTERESUJE SAMO KADA ĆE MIR Vučić: Nekada je ta reč bila najpopularnija u svetu, a sada niko ne sme da je izgovori