PROVERAVAJU VASPITAČICU: Tužilaštvo istražuje smrt dečaka iz Vladičinog Hana

J. Stojković

03. 02. 2023. u 06:45

POSLE mesec dana istražnih radnji, u vezi sa slučajem smrti četvorogodišnjeg deteta, nakon što je u vrtiću progutalo žir, prikupljanja dokumentacije, inspekcijskih izveštaja i obdukcionog nalaza Osnovno javno tužilaštvo u Vladičinom Hanu nastavlja postupak prikupljanja informacija zbog sumnje da je dežurna vaspitačica u vrtiću počinila krivično delo "napuštanje nemoćnog lica".

ПРОВЕРАВАЈУ ВАСПИТАЧИЦУ: Тужилаштво истражује смрт дечака из Владичиног Хана

Vrtić "Čarolija", Foto J. S.

Tužilac Dragan Nikolić kaže za "Novosti" da ću u narednom periodu biti saslušani svi akteri i prikupljati se dodatne informacije.

- Dalju istragu u vezi sa smrću dečaka koji je preminuo nakon što je u vrtiću progutao žir vodićemo u pravcu dokazivanja sumnje da je dežurna vaspitačica u vrtiću "Čarolija" počinila pomenuto krivično delo - kaže Nikolić.

On nije hteo da iznosi u javnost detalje izveštaja prosvetne i medicinske inspekcije, a za obdukciju kaže da je potvrđeno da je reč o nasilnoj smrti i da je dete preminulo usled gušenja.

Podsećamo da je krajem decembra prošle godine četvorogodišnje dete preminulo u Nišu, nakon što je u vrtiću pod zasada neobjavljenim okolnostima progutalo žir. Dežurna vaspitačica je ranije suspendovana do završetka postupka.

TRANSPORT

PODSEĆAMO da je Hitna pomoć iz Vladičinog Hana brzo stigla, dete je najpre zbrinuto u Surdulici, a zatim transportovano u Niš gde je preminulo. Tamo je i utvrđeno da je dete progutalo žir.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)