PROVERAVAJU VASPITAČICU: Tužilaštvo istražuje smrt dečaka iz Vladičinog Hana

J. Stojković

03. 02. 2023. u 06:45

POSLE mesec dana istražnih radnji, u vezi sa slučajem smrti četvorogodišnjeg deteta, nakon što je u vrtiću progutalo žir, prikupljanja dokumentacije, inspekcijskih izveštaja i obdukcionog nalaza Osnovno javno tužilaštvo u Vladičinom Hanu nastavlja postupak prikupljanja informacija zbog sumnje da je dežurna vaspitačica u vrtiću počinila krivično delo "napuštanje nemoćnog lica".

ПРОВЕРАВАЈУ ВАСПИТАЧИЦУ: Тужилаштво истражује смрт дечака из Владичиног Хана

Vrtić "Čarolija", Foto J. S.

Tužilac Dragan Nikolić kaže za "Novosti" da ću u narednom periodu biti saslušani svi akteri i prikupljati se dodatne informacije.

- Dalju istragu u vezi sa smrću dečaka koji je preminuo nakon što je u vrtiću progutao žir vodićemo u pravcu dokazivanja sumnje da je dežurna vaspitačica u vrtiću "Čarolija" počinila pomenuto krivično delo - kaže Nikolić.

On nije hteo da iznosi u javnost detalje izveštaja prosvetne i medicinske inspekcije, a za obdukciju kaže da je potvrđeno da je reč o nasilnoj smrti i da je dete preminulo usled gušenja.

Podsećamo da je krajem decembra prošle godine četvorogodišnje dete preminulo u Nišu, nakon što je u vrtiću pod zasada neobjavljenim okolnostima progutalo žir. Dežurna vaspitačica je ranije suspendovana do završetka postupka.

TRANSPORT

PODSEĆAMO da je Hitna pomoć iz Vladičinog Hana brzo stigla, dete je najpre zbrinuto u Surdulici, a zatim transportovano u Niš gde je preminulo. Tamo je i utvrđeno da je dete progutalo žir.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

MNOGI NE ZNAJU: Ivanin otac poznat je javnosti, a pre glume zajedno sa njim se bavila neobičnim zanimanjem