PRVI KORAK KA SARADNJI: Delegacija turske opštine Karataj posetila Kraljevo

G. ĆIROVIĆ

31. 01. 2023. u 14:54

BORAVEĆI minulih dana u Kraljevu, predstavnici turske opštine Karataj, iz grada Konje, Fuat Ozdžan i Mustafa Digili, zaduženi za spoljne poslove, predstavili su ovdašnjim čelnicima i privrednicima potencijale svoje opštine i napravili prvi korak ka uspostavljanju saradnje iz oblasti obrazovanja, sporta, turizma, privrede, kulture i zaštite životne sredine između dva grada.

ПРВИ КОРАК КА САРАДЊИ: Делегација турске општине Каратај посетила Краљево

GU u Kraljevu

- Pozvaćemo delegaciju Kraljeva da nas poseti kako bismo razmotrili buduću saradnju. Karataj ima mnogo investicija koje se ostvaruju kroz turizam i kulturno nasleđe i nadamo se da ćemo u bližoj budućnosti ostvariti zajedničke projekte i sa lokalnom samoupravom i sa kraljevačkim privatnim firmama – rekao je Fuat Ozdžan na sastanku sa gradonačelnikom Kraljeva dr Predragom Terzićem.

GU u Kraljevu

Mustafa Digili i Fuat Ozdžan

Prvi čovek grada na Ibru je istakao da je saradnja Turske i Srbije na visokom nivou, a da će opština Karataj i gradovi Konja i Kraljevo raditi na tome da se proširi na brojne oblasti.

- Možemo mnogo toga od njih da naučimo iz oblasti osnovnog i srednjoškolskog obrazovanja jer se njihova deca bave inovacijama, prave čak i robote, uče mnogo, ali uče i kako da znanje koje su stekli primene u praksi – rekao je Terzić. - Opština Karataj je mnogo toga uradila i u zaštiti životne sredine i po tome su lideri u Turskoj. Od samih početaka reciklaže uključeni su u taj proces, vrše selekciju otpada i trude se da izgradnjom velikog broja parkova i solarnih elektrana štite životnu sredinu. U toj oblasti sigurno ćemo pokušati da njihove metode primenimo i u Kraljevu.

GU u Kraljevu

Fuat Ozdžan i gradonačelnik Kraljeva dr Predrag Terzić

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!