SRUŠEN I TREĆI MOST U PARAĆINU: Kad se sagrade novi, bezbednost od poplave biće na mnogo višem nivou (FOTO)

Зорана Рашић
Zorana Rašić

19. 01. 2023. u 19:54

RUŠENjE starih i izgradnja novih mostova u Paraćinu uveliko teče, a danas je srušen treći most po redu, a drugi pešački.

СРУШЕН И ТРЕЋИ МОСТ У ПАРАЋИНУ: Кад се саграде нови, безбедност од поплаве биће на много вишем нивоу (ФОТО)

Foto: Z. Rašić

Specijalnim dizalicama ekipe izvođača radova, firme „Stepkom“, uklonile su pešački most kod Spomenika Branku Krsmanoviću, odnosno Regionalnog inovacionog startap centra. Uprkos kiši koja je padala sve vreme, veliki posao okončan je bez problema.

Podsetivši da je jedna pasarela, kod Bazena „Prestiž“, već uklonjena, Saša Ružić, koordinator projekta izgradnje mostova, rekao je da ći novi, moderni pešački mostovi biti postavljeni najkasnije do sredine aprila, te da posle prve dve pasarele preostaje demontaža još dve – kod solitera i kod Hotela „Petrus“. Uporedo teku radovi i na izgradnji novog drumskog mosta, na istoj lokaciji gde je stari srušen, u Ulici Dragoljuba Jovanovića.

- Prema uslovima „Srbijavode“, stari mostovi se uklanjaju jer nisu na dovoljnoj visini za stogodišnju odbranu od poplave. Građani Paraćina još pamte poplavu iz 2014. godine, a sa podizanjem ukupno sedam novih mostova, opština Paraćin i građani biće sigurni da neće ponovo imati razloga za brigu – napominje Ružić, uz zahvalnost Vladi RS, Ministarstvu za javna ulaganja i Vladi Švajcarske na donaciji u iznosu od 6,5 miliona evra.

 

Pre toga, i Vlada Austrije donirala je nešto više od četiri miliona evra za radove na regulaciji Crnice, tako da je ukupna donacija za zaštitu Paraćina od poplave vredna oko 10,5 miliona evra.

A kad je o četiri pešačka mosta reč, direktorka "Stepkoma" Sanja Dejanović Raičević naglašava da je sklapanje konstrukcije novih pasarela već počelo u fabrici u Staroj Pazovi, a na terenu sledi paralelna priprema betonskih delova i stubova na koje će se gotove pasarele montirati.

Ona je najavila da će krajem maja biti završeni svi radovi na izgradnji sva četiri pešačka mosta.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)