STIŽE NAJBOLJI SKENER: Opšta bolnica u Kikindi dobija najsavremeniju opremu

R. Šegrt

17. 01. 2023. u 06:25

PACIJENTI u Kikindi i u okolnim manjim opštinama u Severnobanatskom okrugu, uskoro će preglede u bolnici u ovom gradu moći da obave na najsavremenijem skeneru.

СТИЖЕ НАЈБОЉИ СКЕНЕР: Општа болница у Кикинди добија најсавременију опрему

Foto R. Šegrt

Kikindsku Opštu bolnicu Ministarstvo zdravlja odabralo je za jednu od tri u Srbiji za koje će biti nabavljen 64 - slajsni CT aparat.

Time će pacijentima biti omogućena kvalitetna, savremena i pouzdana dijagnostika. Osim ovog aparata, bolnica je nabavila i drugu savremenu opremu, jer je iz pokrajinskih fondova prošle godine u ovu ustanovu uloženo 79 miliona dinara.

- U toku je prilagođavanje prostora u bolnici za instaliranje najsavremenijeg skenera i za oko mesec dana taj aparat će biti na usluzi našim pacijentima. Osim toga, dobili smo opremu za urologiju i posle Kliničkog centra Vojvodine, naša bolnica je druga ustanova u Pokrajini koja ima laser za urološku dijagnostiku i terapiju - saopštila je dr Vesna Tomin, v. d. direktorka Opšte bilnice u Kikindi.

Dr Vesna Tomin, Foto R. Šegrt

Na zadovoljstvo lekara i pacijenata planirana je nabavka nove opreme i za druge odeljenja. Direktorka Tomin najavila je da će se opremati ORL, a nove ultrazvučne aparate trebalo bi da dobiju Radiologija, Kardiologija i Pedijatrija. Time bi sva odeljenja imala nove UZ aparate.

Rekonstrukcija zgrada

ISTOVREMENO, traje i rekonstrukcija objekata bolnice. Počelo se od najstarijih zgrade u kojoj su fizijatrija, neuropsihijatrija i transfuzija, a potom će se raditi objekat u kojem je patologija, pa zgrade Dečjeg i Infektivnog odeljenja.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu