PRVI KONKURS BEZ PONUDA: Neizvesna rekonstrukcija devastirane Autobuske stanice u Kraljevu

G. ĆIROVIĆ

10. 01. 2023. u 17:45

PRVI pokušaj rekonstrukcije dotrajale i potpuno devastirane Autobuske stanice u Kraljevu, koja već nekoliko godina ima status stajališta bez prava da naplaćuje usluge i peronizaciju, nije uspeo.

ПРВИ КОНКУРС БЕЗ ПОНУДА: Неизвесна реконструкција девастиране Аутобуске станице у Краљеву

G.Šljivić

Na Javni konkurs za izradu projekta rekonstrukcije, adaptacije i dogradnje ovog objekta koji je u novembru prošle godine raspisalo ovdašnje Javno preduzeće za uređivanje građevinskog zemljišta, a za koji je iz gradskog budžeta izdvojeno 2,5 miliona dinara, nije stigla nijedna ponuda.

Zbog toga je 6. januara ove godine obustavljen ovaj postupak, ali kako saznajemo, kraljevačka lokalna samouprava nije odustala od projekta, pa će uskoro biti raspisana nova javna nabavka.

- Ovaj projekat obuhvaćen je Programom našeg preduzeća i za 2023. godinu, tako da nam predstoji da, nakon usvajanja Plana javnih nabavki, pokrenemo novi postupak za raspisivanje konkursa za izradu projektno-tehničke dokumentacije – kaže Marica Mijajlović, direktorka JP za uređivanje građevinskog zemljišta u Kraljevu.

Kraljevačka Autobuska stanica je, podsećamo, sredinom pretprošle godine postala vlasništvo lokalne samouprave koja je iz gradske kase bivšem vlasniku, preduzeću “Autotransport“ u stečaju, isplatila oko 79 miliona dinara. Čekajući rekonstrukciju oronulog objekta, Grad je na sebe, za sada, preuzeo njegovo održavanje.

G.Šljivić

Autobuska stanica u Kraljevu

- Dogovor je da zajedno sa JKP „Čistoća“ uvrstimo Autobusku stanicu u Program uređivanja, pranja i održavanja, što se odnosi i na redovno održavanje i na popravke urbanog mobilijara – dodaje direktorka Mijajlović. - U svakom slučaju, raspisivanje novog konkursa biće jedan od prioriteta u prvom kvartalu ove godine. Sama izrada projekta sigurno će potrajati pet-šest meseci, nakon čega ćemo konačno i znati koliko bi koštala rekonstrukcija i adaptacija ovog objekta.

A, do tada, na lokalnim komunalnim službama je da se potrude kako bi putnicima koji autobusima pristižu na ovo zapušteno stajalište, bar malo ublažili ružan prvi utisak o gradu na Ibru.

BONUS VIDEO - KUSTURICI "DEJAN MEDAKOVIĆ": Prestižno kniževno priznanje u Novom Sadu uručeno slavnom reditelju

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
KO JE CRVENI KOMANDANT? Jedini Srbin general Crvene armije - Lenjin mu bio zahvalan, stradao od Staljinove ruke (FOTO)

KO JE CRVENI KOMANDANT? Jedini Srbin general Crvene armije - Lenjin mu bio zahvalan, stradao od Staljinove ruke (FOTO)

ISTORIJA Sovjetskog Saveza, svetske supersile 20. veka, upamtila je brojne heroje, borce, oficire koji su svojim junaštvom i rezultatima zadivili svet. U periodu kada se SSSR tek stvarao i uzdizao, značajan pomena bio je i doprinos jednog Srbina, Danila Srdića (1896-1937), prvog i jedinog Srbina koji je bio general Crvene armije. Ovo je njegova priča.

20. 05. 2024. u 11:53

Komentari (0)

Znamo gde provesti leto, prijatno i povoljno! Proverite!