BESPLATNI PROGRAMI ZA UČENIKE: Sportski i kulturni sadržaji uz đačku knjižicu

Игор Митић
Igor Mitić

09. 01. 2023. u 20:02

SVI učenici leskovačkih osnovnih i srednjih škola imaju priliku da tokom zimskog raspusta besplatno koriste sportsko-rekreativne i kulturne sadržaje u većem broju javnih ustanova u gradu.

БЕСПЛАТНИ ПРОГРАМИ ЗА УЧЕНИКЕ: Спортски и културни садржаји уз ђачку књижицу

foto: I.Mitić

Uz đačku knjižicu, u periodu od 9. do 22 januara, oni će moći da bez plaćanja ulaznice koriste bazene leskovačkog sportskog centra „Dubočica“ i to u terminima od 10 do 14 odnosno od 16 do 20 časova.

Leskovačka biblioteka će u pomenutom periodu đacima omogućiti besplatnu članarinu, a Centar za stručno usavršavanje u obrazovanju takozvanu „Zimsku školu“ i to radnim danima u 12 časova. Ona sadrži radionice iz oblasti astronomije, geologije, fizike, elektronike, 3D crtanja kao i Dan društvenih igara. Zbog ograničenih prostornih kapaciteta neophodno je prethodno prijavljivanje.

Rezervacija je neophodna i u Narodnom pozorištu koje će 15. januara izvesti predstavu „Razmaženi princ“, a 22. januara predstavu „Mališa u zemlji knjiga“. I Narodni muzej u Leskovcu organizovao je program koji je nazvao „Raspust u muzeju“. U Dečijem muzejonu, u Gradskoj kući od 10. do 13. januara, u periodu od 10 do 14 časova, biće organizovan porodični program namenjen deci uzrasta od pet do 11 godina. Za njih se, 12. januara od 13 časova, organizuje i radionica pod nazivom „Muzejonski igranjac“.

Program se nastavlja u centralnoj zgradi muzeja gde će se od 16. do 20. januara, od 12 do 14 časova, održavati porodični program „Vremeplov leskovačkog kraja“, dok će 17. januara u 11 časova početi radionica pod nazivom „Treba biti brz i jak, put viteza nije lak“.

I za učešće u ovim programima, zbog ograničenog broja mesta, prijave su obavezne.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

PALA ODLUKA! Evo koga je Novak Đoković odabrao za trenera, masters u Rimu sve otkrio (VIDEO)