VRŠAČKA POLICIJA DOBILA NOĆNI RADAR: Savremeni aparat poklonila lokalna samouprava

Јелена Ј. Баљак
Jelena J. Baljak

30. 12. 2022. u 16:57

SAOBRAĆAJNA policija u Vršcu dobila je najsavremeniji noćni radar, koji pouzdano može da detektuje brzinu vozila i registarske oznake na velikoj udaljenosti.

ВРШАЧКА ПОЛИЦИЈА ДОБИЛА НОЋНИ РАДАР: Савремени апарат поклонила локална самоуправа

Grad Vršac

Reč je o donaciji lokalne samouprave, koja je prepoznala potrebu da se na ovaj način reguliše saobraćaj i u noćnim uslovima.

- Statistika pokazuje da se veliki broj saobraćajnih nezgoda dešava tokom noći. Ovaj aparat će sigurno povećati bezbednost u saobraćaju na teritoriji našeg grada i smanjiti broj nezgoda, jer će psihološki delovati na vozače da poštuju ograničenja i prilagode brzinu kretanja – rekao je prilikom primopredaje Miroslav Lepir, član Gradskog veća za obrazovanje i predsednik lokalnog Saveta za bezbednost saobraćaja.

U toku je i nabavka računarske opreme, koja će 24 časa biti povezana sa Parking servisom JKP „Drugi oktobar“. Očekuje se da će to daleko efikasnije uticati na kontrolu i uklanjanje nepropisno parkiranih vozila.

- U nastupajućoj godini Grad će za saobraćajnu policiju obezbediti i uređaj za otkrivanje psihoaktivnih supstanci, kao i još dodatne opreme, u cilju povećanja bezbednosti saobraćaja – dodao je Lepir.

Takođe, nastaviće da poboljšavaju saobraćajnu infrastrukturu, da rade na promociji bezbednosti, kao i da edukuju sve učesnike u saobraćaju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

IZGUBIO SAM 400.000 EVRA, DUŽAN SAM JOŠ 80.000: Surova ispovest Aleksandra bivšeg kockara (VIDEO)