RASPISAN KONKURS ZA STIPENDIJE: Opština Negotin stipendira 46 studenata i srednjoškolaca

S. M. J.

05. 01. 2023. u 18:50

KOMISIJA za stipendiranje studenta i učenika srednjih škola opštine Negotin raspisala je konkurs za dodelu 46 učeničkih i studentskih stipendija.

РАСПИСАН КОНКУРС ЗА СТИПЕНДИЈЕ: Општина Неготин стипендира 46 студената и средњошколаца

Foto: S.M.J.

Komisija za stipendiranje studenta i učenika srednjih škola opštine Negotin raspisala je konkurs za dodelu 46 učeničkih i studentskih stipendija.

Konkursom za dodelu stipendija za školsku 2022/2023.  predviđeno je 12 stipendija za studente koji se obrazuju za deficitarna zanimanja, po jednu za buduće nastavnike matematike, fizike, hemije, nemačkog jezika, tehnike i tehnologije, biologije. Stipendiraće se i po jedan budući defektolog nastavnik, diplomirani pedagog, diplomirani socijalni radnik, profesor muzike sa odseka dirigovanja ili etnomuzikolog, diplomirani inženjer elektrotehnike i diplomirani istoričar.

Konkursom, koji je otvoren do 27. januara  predviđeno je i stipendiranje tri nadarena studenta koji su u toku studiranja postigli prosečnu ocenu od najmanje 9.00 i imaju najmanje ostvarenih 120 ESPB, a biće dodeljena i 31 stipendija za srednjoškolce.

Iznos stipendije za svaku školsku godinu utvrđuje se rešenjem predsednika opštine u zavisnosti od raspoloživih sredstava u budžetu opštine Negotin i broja korisnika stipendije, a isplaćuje se u 10 mesečnih rata.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UČINIĆEMO SVE DA SE KAO ZEMLJA UZDIGNEMO POSLE OVOG UŽASA Vučić položio cveće u školi Vladislav Ribnikar (FOTO)