KOMBI PREVOZI SRCEM: Pomoć "Multiartu" iz Vrbasa, koji brine o osobama s posebnim potrebama

Z. Rajić

03. 01. 2023. u 06:00

PRED božićne i novogodišnje praznike stigle su vredne donacije Udruženju "Multiart" u Vrbasu, koje brine o deci s razvojnim teškoćama i osobama s invaliditetom.

КОМБИ ПРЕВОЗИ СРЦЕМ: Помоћ Мултиарту из Врбаса, који брине о особама с посебним потребама

Foto "Multiart"

Organizacija "Korak srcem" iz Rume dodelila je vozilo za prevoz štićenika "Multiarta", koje poseduje hidrauličnu rampu sa liftom za podizanje invalidskih kolica. Donirani kombi "fijat dukato" može da prevozi osam osoba, a poseduje tri mesta za smeštaj invalida u kolicima. Rampa može da podnese teret do 364 kilograma.

- "Multiart" i "Korak srcem" su pioniri u Srbiji i regionu u besplatnom prevozu dece i odraslih s posebnim potrebama. Naše udruženje, sa svojom fejsbuk-grupom "Vozači velikog srca", već pet godina obezbeđuje takav prevoz, ali je ovo prvi put da imamo potpuno adekvatno vozilo za tu namenu - istakao je predsednik UO "Multiarta" Boris Bijelović.

Ivan Ratančić, izvršni direktor organizacije "Korak srcem", rekao je da je kombi ustupljen "Multiartu" na pet godina, kako bi za to vreme ova humanitarna organizacija snosila sve troškove njegovog servisiranja, registracije i osiguranja.

Foto "Multiart"

- Posle pet godina ako ljudi iz "Multiarta" to požele možemo preneti u vlasništvo to vozilo ili produžiti ugovor o njegovom korišćenju, uz naše finansiranje - kazao je Ratančić.

Deca iz "Multiarta" koristila su besplatne terapije u Specijalnoj bolnici za hiperbaričnu medicinu u Beogradu, ali je taj program ugašen pre dve godine. Da im ovaj tretman ipak ne bude uskraćen, postarao se se dr Vladan Stanojković iz Kopra u Sloveniji, rodom iz Vranja.

- On je besplatno lečio mnogu decu u Sloveniji, gde je prvi lekar koji je u toj zemlji dobio licencu za terapiju hiperbaričnom komorom. On nas je sam nazvao i rekao da nam poklanja meku hiperbaričnu komoru, koju smo već doneli iz Kopra. Polovna je, ali je u odličnom stanju - naglasio je Bijelović.

Foto "Multiart"

 

ČAROLIJA OD STUDENATA

ŠTIĆENIKE "Multiarta" obradovali su i studenti Fakulteta za inženjerski menadžment iz Vrbasa, koji su dobili predispitni zadatak da osmisle projekat po izboru.

- Napravili smo projekat "Praznična čarolija štićenika udruženja "Multiart"", ali nismo želeli da to ostane samo na kompjuteru, nego da bude praktična nastava, u okviru koje smo, uz podršku kompanija, preduzetnika, ustanova i pojedinaca, sakupili 89.000 dinara, oko 30 paketića i veći broj prehrambenih paketa - rekla je studentkinja Nikolina Farago.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ROLAN GAROS UVEO VELIKU PROMENU: Novak Đoković je oduševljen!