ŠTA ĆE BITI SA PREVRNUTIM CISTERNAMA SA AMONIJAKOM? Stručnjaci predlažu rešenja, ovo je mogući plan akcije

V. ĆIRIĆ

02. 01. 2023. u 16:53

ŠTAB za vanredne situacije u Pirotu, danas će saopštiti rešenje, odnonso način na koji će biti rešen problem četiri prevrnute cisterne sa amonijakom, koje su još uvek kraj međunarodne pruge kod mesta Sopotski hasn, gde su iskliznule 25. decembra i izazvale ekološki akcident.

ШТА ЋЕ БИТИ СА ПРЕВРНУТИМ ЦИСТЕРНАМА СА АМОНИЈАКОМ? Стручњаци предлажу решења, ово је могући план акције

Foto: V.Ć.

Kako je danas izjavio prvi čovek Štaba za vanredne situacije Vladan Vasić, na terenu su strenutno stručnjaci koji treba da ustanove stanje i predlože rešenje za sanaciju. ONi mere pritisak amonijaka u cisternama, ispituju vodove, glavne i ostale ventile, ali i stanje samih cisterni.

- Nakon toga ustanoviće se da li je moguće pretakanje u druge cisterne ili postavljanje cisterni nam kolosek uz pomoć dizalica i zatim prevoz do bezbedne lokacije. Takođe  od stava stručnjaka zavisi da li će tokom sanacije biti evakuisani ljudi iz okolnih kuća i da li će i kada za saobraćaj biti zatvoren putnički koridor 10, odnosno deo kod lokacije na kojoj se nalaze cisterne - rekao je Vasić i naglasio da će javnost o svemu biti blagovremeno obaveštena.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KAKO DA ZAČINITE BRAK? Radmila je bračni terapeut i ove savete treba da poslušate (VIDEO)