SVI ČEKAJU PRŠUTIJADU: Nova godina u Loznici počela uz bogat program (FOTO)

Владимир Митрић
Vladimir Mitrić

02. 01. 2023. u 11:54

"PRIĐI srcem" naziv je manifestacije koja je počela prvog dana ove godine, i smenjuje se stalno u glavnoj lozničkoj ulici koja nosi ime znamenitog Lozničanina i Srbina, naučnika, dr Jovana Cvijića.

СВИ ЧЕКАЈУ ПРШУТИЈАДУ: Нова година у Лозници почела уз богат програм (ФОТО)

foto:V Mitrić

I sadržaji, i lepo vreme za ovo doba godine, pogodovali su učesnicima priredbi pod vedrim nebom kraj rečice Štire. Ovo je, po rečima organizatora iz TO, najveć poseta do sada.

Mnogi klinci i klinceze obradovali su Deda Mrazu, gospođi Mrazici, animatorima i klovnovima. Uživali su u vožnji kočijama i vozićem. Na inicijativu gradonačelnika Loznice Vidoja Petrovića otvoreno je i klizalište koja će biti otvoreno dok traje zimski raspust.

- Loznica je najlepša 1. januara jer je tada najviše mališana na ulici - kaže Snežana Perić, direktorka TO Loznica. - Od najavljenih programa, posetioci će u utorak 3. januara, od osam uveče u Vukovom domu kulture moći da pogledaju mjuzikl ”Vesele devojke” u kojem igraju i Ivana Peters, Tijana Dapćević i Zorana Pavić. Sledećeg dana, 4. januara loznički ansamb ”’Vožd” će nastupiti u pešačkoj zoni, a dan kasnije na istom mestu koncert će održati ”Crvena jabuka”. Na Badnji dan kod hramova će se tradicionalno paliti badnjaci, a na Božić će biti priređen veliki defile traktora.

Turistička organizacija grada na Štiri spremila je i tradicionalnu „Pršutijadu“ u varošici Lešnici, koja je za Jadrane kao Sremski Karlovci za Novosađane. U organizaciji učestvuju MZ Lešnica, ovdašnji privrednici poljoprivrednici.Očekuje se oko 100 izlagača, ne samo iz ovog kraja. Najavljeni su i gosti iz Republike Srpske i dobra zabava.

foto:V Mitrić

- Prijava takmičara za najbolji pršut je do utorka 3. januara - kaže Zoran Glikorić Zoka, jedan od organizatora, podsećajući da se prijave podnose u MZ Lešnica ili TO Loznica. - Ovo je prilika da se družimo, zabavljamo, ali i da pokažemo vredna dela naših ljudi.

BONUS VIDEO - SENZACIJA KAKVA SE RETKO VIĐA: Pirotehničko-laserski šou sa Kule Beograd iz vazduha

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)