KANCELARIJA POVERENIKA OTVORENA U NOVOM SADU: Da građani lakše ostvare svoja zakonska prava

Z. G.

30. 12. 2022. u 17:02

U NOVOM Sadu je danas otvorena kancelarija Poverenika za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti, prva koja se nalazi van Poverenikovog sedišta u Beogradu.

КАНЦЕЛАРИЈА ПОВЕРЕНИКА ОТВОРЕНА У НОВОМ САДУ: Да грађани лакше остваре своја законска права

Pres služba Grada Novog Sada

Svečanom otvaranju Kancelarije, koja se nalazi u Ulici vojvode Šupljikca broj 21, prisustvovali su poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti Milan Marinović i zamenik gradonačelnika Novog Sada Igor Crnobarac.

- Ovo će biti kontakt tačke gde će građani, organi vlasti, mediji, i drugi moći da se obraćaju za pitanja koja ih interesuju – izjavio je Marinković i dodao da je jučerašnji dan istorijski jer je, ako je rekao, Poverenik iskoračio iz Beograda kako bi dao mogućnost Novosađanima ali i onim sredinama koje gravitiraju ka Novom Sadu da ostvare svoja prava koja Poverenik štiti.

Zamenik gradonačelnika Igor Crnobarac je istakao značaj inicijative Poverenika i njegove želje da doprinese boljoj povezanosti građana Novog Sada sa organima vlasti.

- Hvala Povereniku što je proces otvaranja područnih kancelarija počeo baš u našem gradu jer je to interes svih nas a najviše Novosađana koji sad imaju priliku da lakše ostvare svoja prava utvrđena Zakonom o slobodnom pristupu informacijama od javnog značaja i Zakonom o zaštiti podataka o ličnosti – izjavio je Crnobarac.

Na skupu je istaknuto da je u planu i otvaranje kancelarija Poverenika u Nišu i Kragujevcu, kako bi građanima iz tih delova Srbije bilo omogućeno da lakše ostvare svoja prava utvrđena Zakonom o slobodnom pristupu informacijama od javnog značaja i Zakonom o zaštiti podataka o ličnosti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TITO TRAŽIO BATI DA MU ISPRIČA VIC O NJEMU: Ovaj odgovor je dobio od glumca (VIDEO)