POLICIJA POMORAVSKOG OKRUGA UPOZORAVA: Kontrolisaćemo neovlašćenu prodaju i upotrebu pirotehnike

Зорана Рашић
Zorana Rašić

29. 12. 2022. u 17:37

POLICIJSKA uprava nadležna za područje Pomoravskog okruga podseća građane da tokom predstojećih praznika ne koriste pirotehnička sredstva, jer na taj način mogu povrediti sebe, ali i osobe u svojoj okolini.

ПОЛИЦИЈА ПОМОРАВСКОГ ОКРУГА УПОЗОРАВА: Контролисаћемо неовлашћену продају и употребу пиротехнике

Foto: M. Labudović

Roditelji su posebno upozoreni da igra sa pirotehnikom može biti izuzetno opasna. Može doći do teških povreda, opekotina, povreda lica, šaka, a u težim slučajevima i do invaliditeta dece.

Takođe može doći do požara i eksplozija.

Zakonom je izričito zabranjena upotreba pirotehnike u zatvorenom prostoru i na javnim mestima gde se okuplja veći broj osoba, a zabranjena je i prodaja pirotehničkih sredstava maloletnicima – upozorila je saopštenjem Policijska uprava u Jagodini.

 U saoštenju se još navodi da ovlašćena službena lica preduzimaju sve mere u skladu sa zakonom kako bi sprečila neovlašćenu prodaju i upotrebu pirotehničkih sredstava, a one koje zateknu da neovlašćeno prodaju, biće sankcionisani, uz oduzimanje pirotehnike.

BONUS VIDEO - BLIŽI SE NOVA GODINA: Ali, ko slavi prvi, a ko poslednji?

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove