SPASAO STADO, PA PREMINUO: Sahranjen Bratislav Jovanović (74) čija se smrt povezuje sa curenjem amonijaka

V. N.

28. 12. 2022. u 21:29

NA Tijabarskom groblju u Pirotu sahranjen je Bratislav Jovanović Batko (74), jedna od dve žtrve čija se smrt povezuje sa curenjem amonijaka.

СПАСАО СТАДО, ПА ПРЕМИНУО: Сахрањен Братислав Јовановић (74) чија се смрт повезује са цурењем амонијака

V.Ć.

On je pronađen u "jugu", nedaleko od fabrike "Tigar tajers", gde je sleteo s puta, davao je znake života, ali nedugo zatim preminuo je u pirotskoj bolnici.

Kao i u telu drugog nastradalog - turskog kamiondžije Tarika Polihvana (55), i kod Jovanovića su obdukcijom ustanovljena oštećenja izazvana udisanjem otrovnog gasa, ali se još čeka definitivni zaključak da li je amonijak bio i uzrok smrti.

Jovanović je imao hronične bolesti, ali je, kako pričaju komšije u naselju Radin Dol, odmah nakon akcidenta bukvalno otrčao do svog stada ovaca i pomogao pastiru da udalje životinje. Potom je Bratislav obaveštavao komšije o pretećoj opasnosti.

U jednom trenutku je svojim crvenim "jugom" krenuo ka Pirotu. Pretpostavlja se da mu je na ulasku u grad pozlilo, pa je skrenuo sa puta. Nešto kasnije su ga u autu pronašli vatrogasci.

Foto Privatna arhiva

Sahrani je, osim porodice, prisustvovao i veliki broj prijatelja i poznanika.

Jovanović se stočarstvom bavio decenijama. Bio je omiljen među poznanicima u naselju Radin Dol, gde ima kuću, ali i u Presečici, gde ima štalu. U mladosti je imao kamione za prevoz građevinskog materijala, uglavnom šljunka i cementa, pa je otuda i poznat među mnogim Piroćancima, kojima je pre nekoliko decenija prevozio materijal.

Svi znaju da je Bratislav bio bolešljiv, ali su ubeđeni da je ipak stradao od amonijaka. Akcident se dogodio na mestu udaljenom nekoliko kilometara od njegove štale.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UČINIĆEMO SVE DA SE KAO ZEMLJA UZDIGNEMO POSLE OVOG UŽASA Vučić položio cveće u školi Vladislav Ribnikar (FOTO)