BUDŽET „TEŽAK“ 6,115 MILIJARDI: U šabačkoj kasi nikad više novca

Владимир Митрић
Vladimir Mitrić

22. 12. 2022. u 12:43

BUDžET grada Šapca, koji su usvojili odbornici lokalnog parlamenta, nikada u istoriji nije bio veći i iznosi 6,155 milijardi miliona dinara.

БУЏЕТ „ТЕЖАК“ 6,115 МИЛИЈАРДИ: У шабачкој каси никад више новца

foto :V Mitrić

Čak 29 odsto novca predviđen je za kapitalne inevsticije, pre svega za opremanje Severozapadne industrijske zone, dovođenje novih investitora, ali i preuzimanje obaveza prema investitorima. Za dve godine prodato je oko 77 hektara zemljišta u radnoj zoni i sada se to oprema za privrednike koji su zemljište kupili.

– Radimo više kapitalnih projekta, od kojih je među najlepšim Mačvanski trg – priča dr Aleksandar Pajić, gradonačelnik Šapca. - Novim Mačvanskim trgom dobićemo potpuno novi ulaz u grad iz pravca Mačve, kao i sa novog auto-puta Ruma-Šabac i novog mosta preko Save. Slede i nove olakšice za sugrađane i nove investicije.

Svi šabački đaci prvaci će, kao i do sada, u 2023 godini dobiti od gradske vlasti besplatne udžbenike.Osim toga, svi prenzioneri koji su stariji imaju 65 godina ili su stariji, njih 25.000, imaće, i dalje, besplatan javni prevoz na području čitavog grada.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NAJAVA ZA VIKEND: Festival cveća na Trgu oslobođenja