REANIMOBIL ZA DOM ZDRAVLJA U PARAĆINU: Najsavremenije vozilo za pružanje hitne pomoći stiglo zahvaljujući Poljskoj (FOTO)

Зорана Рашић
Zorana Rašić

22. 12. 2022. u 15:00

PARAĆINSKOM Domu zdravlja danas je isporučen i zvanično predat na upotrebu najsavremeniji reanimobil – potpuno opremljeno sanitetsko vozilo namenjeno Službi hitne medicinske pomoći.

РЕАНИМОБИЛ ЗА ДОМ ЗДРАВЉА У ПАРАЋИНУ: Најсавременије возило за пружање хитне помоћи стигло захваљујући Пољској (ФОТО)

Foto: Opština Paraćin

Tim povodom Paraćin je posetila delegacija Ambasade Republike Poljske u Srbiji, na čelu sa ambasadorom, koja je obezbedila sredstva za njegovu nabavku. Naime, početkom godine, zahvaljujući inicijativi Opštine Paraćin i njene Kancelarije za lokalni ekonomski razvoj, koja je i izradila pojekat, Dom zdravlja konkurisao je projektom kod Ambasade Poljske za ovu svrhu i uspeo da dobije sredstva u iznosu od 48.240 evra.

Foto: Opština Paraćin

Za delegaciju Ambasade najpre je u prostorijama Opštine u Predsedništvu upriličen prijem, a dočekalo ih je opštinsko rukovodstvo na čelu sa Milanom Simićem, zamenikom predsednika opštine. Potom su svi zajedno obišli Dom zdravlja, a primopredaja je obavljena ispred objekta Službe hitne medicinske pomoći.

Foto: Opština Paraćin

Prijem u Predsedništvu Opštine Paraćin

U ovom projektu svojim sredstvima učestvovala je i Opština Paraćin sa 700.000 dinara budžetskih sredstava, dok je učešće iz kase Doma zdravlja iznosilo 600.000 dinara.

Novo vozilo mnogo će poboljšati stanje voznog parka ove izuzetno značajne službe Doma zdravlja i biće u upotrebi odmah nakon registracije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NAJAVA ZA VIKEND: Festival cveća na Trgu oslobođenja