NOVOGODIŠNJA MUZIČKA ČAROLIJA: Koncert Dušana Egerića i Dragana Đorđevića u Ćupriji

Z. GLIGORIJEVIĆ

15. 12. 2022. u 17:00

NOVOGODIŠNjI koncert Dušana Egerića i Dragana Đorđevića Suzikija biće održan 22. decembra u 20 sati u sali OMŠ „Dušan Skovran“ u Ćupriji.

НОВОГОДИШЊА МУЗИЧКА ЧАРОЛИЈА: Концерт Душана Егерића и Драгана Ђорђевића у Ћуприји

Foto: Ustanova kulture Ćuprija

Dragan Đorđević, poznatiji pod nadimkom Suzuki sviraće na violončelu Džejmsa i Henrija Benksa iz 1797 godine. On je „jedna je od najoriginalnijih umetničkih ličnostisvoje generacije.

Nadimak je dobio po takozvanoj suzuki metodi, koja mu je pomogla u prvim muzičkim koracima, kada je imao samo šest godina. Muzičko obrazovanje započeo je na violini u Školi za muzičke talente u Ćupriji, ali se dve godine kasnije opredelio za violončelo. Po završpetku Fakulteta muzičke umetnosti u Beogradu, upisao je Školu za muziku i dramu u Londonu i počeo da svira u Londonskom simfonijskom orkestru. Dobitnik je brojnih specijalnih nagrada“, navode u Ustanovi kulture u Ćupriji i dodaju da Dragan .

Egerić je magistrirao klavir na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu, u klasi prof. Dejana Stošića. U toku školovanja osvojio je značajan broj nagrada na nacionalnim takmičenjima učenika i studenata muzike, kao i nagrada na međunarodnim takmičenjima mladih pijanista u Strezi, ”Nikolaj Rubinštajn” u Parizu, ”Sergej Rahmanjinov” u Novgorodu. Dobitnik je nagrade iz fonda ”Olga Mihailović” za najtalentovanijeg studenta klavira (2001. godine) i nagrade fonda ”Emil Hajek” za najperspektivnijeg mladog pijanistu (2007.) godine.

Kao solista, sa orkestrom i brojnim kamernim sastavima nastupao je u Srbiji, Rusiji, Austriji, Švedskoj, Sloveniji, Nemačkoj, Italiji i Francuskoj. Umetnički saradnik na katedri za gudačke instrumente Fakulteta muzičke umetnosti u Beogradu postao je 2012. godine.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TITO TRAŽIO BATI DA MU ISPRIČA VIC O NJEMU: Ovaj odgovor je dobio od glumca (VIDEO)