PORODICA RAŠKOVIĆ RASPLAKALA SRBIJU, SADA STIGLA POMOĆ: Država obećala da će biti uz njih, obezbediće bolje uslove za odrastanje i školovanje

J. S. Z.

13. 12. 2022. u 17:42

GOTOVO da nema građanina Srbije koji nije video snimak dve sestre i brata iz porodice Rašković u selu Svinjište kod Kuršumlije, a koji su ispričali da nemaju drugare zbog uslova u kojima žive.

ПОРОДИЦА РАШКОВИЋ РАСПЛАКАЛА СРБИЈУ, САДА СТИГЛА ПОМОЋ: Држава обећала да ће бити уз њих, обезбедиће боље услове за одрастање и школовање

Foto: Ministarstvo za brigu o porodici i demografiju

Dušan (13), Lutka (12) i Aleksandra (11) deca su koja nemaju kupatilo, nemaju svoje sobe, računare, a sa kojima drugari, kako su ispričali, ne žele da se druže, jer su "sirotinja".

Foto: Ministarstvo za brigu o porodici i demografiju

Porodicu Rašković danas je obišao državni sekretar u Ministarstvu za brigu o porodici i demografiju Mirko Janić, koji je sa roditeljima ovo troje mališana razgovarao o mogućnostima za unapređenje uslova u kojima žive.

Janić je tom prilikom istakao da će Ministarstvo za brigu o porodici i demografiju biti uz ovu porodicu i mališane, kako bi imali bolje uslove za odrastanje i školovanje.

Foto: Ministarstvo za brigu o porodici i demografiju

Državni sekretar je istakao da sva deca zaslužuju da imaju srećno i bezbrižno detinjstvo i da odrastaju u normalnim uslovima, kao i da je Ministarstvo za brigu o porodici i demografiju kontinuirano posvećeno tom zadatku.

Sa Janićem porodicu su obišli i predstavnici opštine Kuršumlija, Centra za socijalni rad i Crvnog krsta Srbije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (1)

KO JE ROBERT FICO: Čovek koji prkosi NATO-u i neće da prizna tzv. Kosovo