ZAMAJAC BRŽEM ZAPOŠLJAVANJU: Sertifikati za polaznike programa stručnog osposobljavanja mladih u Kraljevu

G.Ć.

12. 12. 2022. u 10:49

U SVEČANOJ sali kraljevačke Gradske uprave upriličena je dodela licenciranih sertifikata polaznicima besplatnih obuka u okviru projekta „Program stručnog osposobljavanja mladih“

ЗАМАЈАЦ БРЖЕМ ЗАПОШЉАВАЊУ: Сертификати за полазнике програма стручног оспособљавања младих у Краљеву

GU u Kraljevu

Ovom prilikom, zamenik gradonačelnika Kraljeva Vukman Rakočević uručio je 41 sertifikat mladim, nezaposlenim polaznicima obuke sa teritorije grada na Ibru, starosti od 15 do 35 godina. Oni su uspešno završili obuku za računare, za knjigovodstvo, fizičko-tehničko obezbeđenje, kao i za manikira, pedikira, ženskog frizera i šminkera, uz besplatan kurs engleskog ili nemačkog jezika.

- Cilj Projekta je realizacija programa stručnog osposobljavanja mladih za određena zanimanja koja su im potrebna kako bi im se olakšalo zapošljavanje kod poslodavca, kao i da se stručno osposobe za pokretanje sopstvenog posla. Ovaj vid obuke sigurno će im pomoći da upotpune svoje znanje i brže napreduju u daljoj karijeri – rekao je Rakočević.

GU u Kraljevu

Zamenik gradonačelnika Vukman Rakočević uručuje sertifikat

Prema rečima predstavnika kraljevačke Kancelarije za mlade Nikole Pantovića, svi polaznici su uspešno položili ispite i dobili sertifikate koji će doprineti da se bolje kotiraju na tržištu rada.

- Za realizaciju ovog Projekta Ministarstvo omladine i sporta obezbedilo je 2,3 miliona dinara, a kraljevačka lokalna samouprava 970.000 – istakao je Pantović, dodajući da će Kancelarija za mlade nastaviti da osluškuje želje i potrebe mladih kako bi se u budućnosti realizovala besplatna obuka i za druga zanimanja.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
KO JE CRVENI KOMANDANT? Jedini Srbin general Crvene armije - Lenjin mu bio zahvalan, stradao od Staljinove ruke (FOTO)

KO JE CRVENI KOMANDANT? Jedini Srbin general Crvene armije - Lenjin mu bio zahvalan, stradao od Staljinove ruke (FOTO)

ISTORIJA Sovjetskog Saveza, svetske supersile 20. veka, upamtila je brojne heroje, borce, oficire koji su svojim junaštvom i rezultatima zadivili svet. U periodu kada se SSSR tek stvarao i uzdizao, značajan pomena bio je i doprinos jednog Srbina, Danila Srdića (1896-1937), prvog i jedinog Srbina koji je bio general Crvene armije. Ovo je njegova priča.

20. 05. 2024. u 11:53

Komentari (0)

BRUKA! Evo šta je Nikola Jokić doživeo nakon što je sa Denverom ostao bez šampionske titule