PREDNOST DALI HUMANOSTI I MLADIMA: Novac za doček Nove godine Subotica preusmerava na lečenje i stipendije

J. L.

06. 12. 2022. u 23:35

UMESTO za doček Nove godine na trgu, Subotica će 5.911.000 dinara preusmeriti mladima i za lečenje dece.

ПРЕДНОСТ ДАЛИ ХУМАНОСТИ И МЛАДИМА: Новац за дочек Нове године Суботица преусмерава на лечење и стипендије

foto : J.L.

-Tako će deo iznosa biti preusmeren  za studentske stipendije, čime će biti  omogućeno da, pored već dodeljenih stotinu, bude odobreno dodatnih 38 gradskih stipendija, za studente koji su kao rangirani na listi ostvarili 110 bodova - navodi se u saopštenju Kabineta gradonačelnika.

Takođe, deo sredstava, iznos od 959.000 dinara, biće usmeren  na Budžetski Fond za podsticanje razvoja mladih talenata, te će svih 237 učenika i studenata koji su konkurisali i ispunjavaju uslove konkursa  dobiti sredstva namenjena usavršavanju i razvoju svog talenta. Odluka o dodeli sredstava mladim talentima Grada Subotice time je dopunjena sa još 137 mladih talenata  kojima će na ovaj način Grad pomoći.

Treći deo sredstava, u iznosu od 500.000 dinara, usmeren će biti na račun  Fondacije za pomoć pri lečenju teško obolele dece i omladine. Preko ove Fondacije, Grad je za pomoć u lečenju teško obolele dece i omladine  u tekućoj 2022. godini realizovao do sada 83 molbe.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSI U ŠOKU: Evakuisali 1.500 takmičara iz Krokusa, nijedan nije stradao od terorista, a sad se bune: Što nas niste spasili ranije? (VIDEO)