DEVEDESET DVE GODINE POSTOJANJA: Dobrovoljno vatrogasno društvo u selu Torak osnovano još 1903.

B. GRUJIĆ

03. 12. 2022. u 23:36

SELO Torak, nekadašnji Begejci, naseljeno pretežno življem ruminske nacionalnosti, u opštini Žitište kod Zrenjanina, ovih dana ponosno proslavlja 92-gi rođendan Dobrovoljnog vatrogasnog društva Torak, koje je osnovano sada već davne 1930. godine.

ДЕВЕДЕСЕТ ДВЕ ГОДИНЕ ПОСТОЈАЊА: Добровољно ватрогасно друштво у селу Торак основано још 1903.

DVD Torak

Društvo trenutno broji 90 obučenih i za akciju uvek spremnih vatrogasaca iz sela, od 18 do 55 godina.

- U Torku na sreću nema puno požara u kućama i najviše intervencija imali smo u ataru, prilikom poljskih požara, a i pored brojnih apela ove godine imali smo 14 takvih požara, koje smo uspešno lokalizovali bez većih posledica i štete - kaže Kristijan Popi, predsednik Dobrovoljnog vatrogasnog društva Torak.

- Iz godine u godinu nastojimo da opremimo našu vatrogasnu jedinicu i moram da se pohvalim da smo ove godine dobili oko 800 hiljada dinara za nabavku opreme i oko 400 hiljada dinara za nabavku vatrogasnih odela - dodaje Popi, uz napomenu da su zahvaljujući trudu i zalaganju svih članova, ali i prijatelja društva uspeli da renoviraju prostorije u selu i postave hidrant koji će im puno značiti u daljem radu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

POGLEDAJTE S KAKVIM LAŽOVIMA IMAMO POSLA Vučić pokazao sramnu foto-montažu koju predstavnici opozicije dele po društvenim mrežama (FOTO)

"POGLEDAJTE S KAKVIM LAŽOVIMA IMAMO POSLA" Vučić pokazao sramnu foto-montažu koju predstavnici opozicije dele po društvenim mrežama (FOTO)

- POGLEDAJTE sa kakvim bolesnim lažovima imamo posla, pogledajte, poštovani građani, čime se bave i to već 30 dana, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić, pokazujući javnosti foto-montažu fotografije na kojoj se on navodno grli sa Aljbinom Kurtijem, a koju je Srđan Milivojević iz DS delio na društvenim mrežama.

03. 02. 2023. u 14:22

Komentari (0)

MIHIN BRAT OTKRIO: Zašto Arijana nije došla u Beograd - ko će od Sinišine porodice biti na tribinama