PIJANI VOZAČI, STARA PRAKSA ZA VOLANOM: Policija isključila 23 vozača iz saobraćaja

R. Š.

28. 11. 2022. u 09:24

SAOBRAĆAJNA policija Policijske uprave u Kikindi proteklog vikenda je iz saobraćaja isključila čak 23 vozača koja su upravljala vozilima pod dejstvom alkohola.

ПИЈАНИ ВОЗАЧИ, СТАРА ПРАКСА ЗА ВОЛАНОМ: Полиција искључила 23 возача из саобраћаја

Foto: R. Šegrt

Jedan je bio pod dejstvom psihoaktivnih supstanci. Kako je saopštila PU, sedam vozača je zadržano u policiji na trežnjenju, u trajanju do 12 sati, jer su u organizmu imali više od 1,20 mg/ml alkohola. Zadržan je i vozač koji je vozio automobil pod dejstvom kanabisa. Policija je zaustavila i 12 vozača koji su počinili prekršaj jer nisu vezali sugurnosni pojas, a sankcionisano je i 37 onih koji su vozili brže nego što je propisima dozvoljeno na određenoj deonici puta.

Osim ovih, registrovan je još 51 drugi prekršaj. Zbog svih učinjenih saobraćajnih prekršaja, podneta su 24 zahteva za pokretanje prekršajnog i izdato je 96 prekršajnih naloga.

Za dane vikenda, na području Policijske uprave u Kikindi dogodilo se pet saobraćajnih nezgoda, dve sa materijalnom štetom i tri u kojima je jedan putnik zadobio teške telesne povrede, a dva su lakše povređena.

Pričinjena materijalna šteta se procenjuje na oko 280.000 dinara. Uzrok saobraćajnih nezgoda su neustupanje prvenstva prolaza, kršenje saobraćajnih propisa i nepropisne radnje sa vozilom.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)