MLADI SU POKRETAČI PRIVREDE: Subotica je domaćin "Dana otvorenih vrata italijanske privrede"

J. L.

24. 11. 2022. u 17:42

KAKO bi mladima predstavio sve mogućnosti rada u italijanskim kompanijama, Subotica je domaćin „Dana otvorenih vrata italijanske privrede", manifestacije koja se poklapa sa Nacionalnim danom malih i srednjih preduzeća Italije.

МЛАДИ СУ ПОКРЕТАЧИ ПРИВРЕДЕ: Суботица је  домаћин Дана отворених врата италијанске привреде

foot: Tv Subotica

- Ovo je dan kada preduzeća koja posluju na ovoj teritoriji otvaraju vrata mladim ljudima koji su spremni za rad, napredak a samim tim ostvarivanje dostojanstva. Bez mladih nema budućnosti, preduzetnici su bitni, ali preduzeća nisu usamljena, nisu katedrale u pustinji i treba da traju dugo. Zato stavljamo akcenat na mladima koji treba da donesu svežinu, nove i inovativne ideje, zahvaljujući kojima će se dogoditi rast i razvoj samih preduzeća a time i privrede i čitave zajednice – poručio je Dei Tos.

Subotica je jedan od pionira dualnog obrazovanja i ima dva trening centra u Hemisko-tehnološkoj školi i Tehničkoj školi “Ivan Sarić”, a u sistemu je i Politehnička škola.

-U ovim školama je aktuelna čitav set profila koji mladim ljudima u budućnosti osigurava kvalitet obrazovanja. U Politehničkoj školi imamo tehničare za internet oblikovanje, tehničara štampe, operatera građevinske mehanizacije, u  Hemijskoj školi pekara i poslastičara, u Tehničkoj školi vrlo aktuelne profile električar, bravar zavarivač, operater mašinske obrade – podseća Gabrijela Grujić, pomoćnica ministra prosvete za dualno obrazovanje. –Mladi ljudi treba da znaju da njihovo obrazovanje vredi, da steknu samopouzdanje i dobiju priliku da uče kroz rad i imaju sigurnu budućnost u Srbiji.

Foto: Novosti

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave