SAOBRAĆAJNI ZNA(L)CI: Edukativni kviz za kraljevačke osnovce

G. ĆIROVIĆ

21. 11. 2022. u 11:16

U organizaciji Saveta za bezbednost saobraćaja grada Kraljeva i nacionalne Agencije za bezbednost saobraćaja, u kraljevačkoj Osnovnoj školi „Dimitrije Tucović“ održan je edukativni kviz „Nauči se, čoveče – Saobraćajni zna(L)ci“.

САОБРАЋАЈНИ ЗНА(Л)ЦИ: Едукативни квиз за краљевачке основце

GU u Kraljevo

Ovom prilikom, učenici od petog do osmog razreda ove škole i njihovi vršnjaci iz OŠ „Jovo Kursula“, „Vuk Karadžić“ i „Svetozar Marković“, bili su u prilici da kroz zanimljivo osmišljenu igru, poput popularne „Ne ljuti se, čoveče“ pokažu stečeno znanje iz oblasti bezbednosti saobraćaja.

- Cilj takmičenja je popularizacija i afirmacija poznavanja pravila u saobraćaju među decom kroz interaktivan i zabavan sadržaj, uz negovanje takmičarskog duha. Na ovaj način deca će proširiti svoje znanje, a kasnije, kada se vrate u svoje razrede i škole, mogu da prenesu drugarima ono što su kroz kviz naučili - kaže Marija Ilić, koordinatorka ovdašnjeg Saveta za bezbednost saobraćaja.

U ovom kvizu učestvovaće osnovci iz ukupno 16 gradova i opština širom Srbije, a plasman u finale izboriće učenici iz četiri najbolje plasirane škole.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠEŠELJ NIJE ZNAO O ČEMU SE RADI: Kruna u programu uživo ustala i došla do lidera radikala (VIDEO)