PODRŠKA „MALIM DIVOVIMA“: LJubičasta svetla u znak podrške prevremeno rođenim bebama (FOTO/VIDEO)

R. Š.

17. 11. 2022. u 20:17

TREĆU godinu uzastopno Gradska uprava u Kikindi obeležava 17. novembar, Svetski dan prevremeno rođenih beba. Podršku „malim divovima“ izražava i na taj način što je zgrada gradske kuće ponovo osvetljena ljubičastom bojom.

ПОДРШКА „МАЛИМ ДИВОВИМА“: Љубичаста светла у знак подршке превремено рођеним бебама (ФОТО/ВИДЕО)

Foto: R. Šegrt

Među okupljenim roditeljima i mališanima bila je i Sandra Marković, majke devojčice Milice od 8,5 godina, koja je rođena pre termina. Uspešno se izborila sa svim neizvesnostima, posvedočila je majka, kojoj je Milica drugo dete.

- U početku su to bili dani borbe, strepnje, ali i mora suza. Sve je to odavno iza nas. Znajući kako je to, podršku dajemo svim roditeljima koji sada prolaze isto iskustvo, da se bore, da budu kraj svoje dece i veruju u uspeh. Naši „mali divovi“ su naša snaga. Oni se bore i oni su rođeni i od Boga tako dati, koo jedini kojima je život dat tako da se odmah i bore za njega. Naša Milica je bila uspešna – rekla je Sandra, koja osim Milice ima i sina, sada učenika osmog razreda.

Poruku podrške hrabrim bebama i njihovim roditeljima upitila je i Ramona Tot, članica Gradskog veća.

- Naše društvo još nije dovoljno svesno te borbe, a naša lokalna samopurava je otvorena za svu vrstu pomoći i podrške našim najmlađim divovima i njihovim roditeljima. Naša vrata su uvek otvorena za njih – rekla je Tot.

BONUS - NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri