SMEHOM TERALI BRIGE: U Jagodini održan 11. Sabor pomoravskih satiričara

Z.Gligorijević

04. 11. 2022. u 12:26

U JAGODINI je sinoć održan 11. Sabor pomoravskih satiričara na kome su se aforizmima i drugim kratkim humorističnim delima predstavili stvaraoci iz Pomoravlja

СМЕХОМ ТЕРАЛИ БРИГЕ: У Јагодини одржан 11. Сабор поморавских сатиричара

Foto:Z.Gligorijević

Književni klub Đura Jakšić“ je odzvanjao dosetkama Mileta Lazarevića, Aleksandra Dobrosavljevića, Vladice Milenkovića, Miroslava Mitrovića, Maline Pavlović, Zdravka Sretenovića i Nataše Lazić, kao i gromoglasnim smehom publike. Satiričari su tako još jednom pokazali da je smeh najbolji lek protiv briga i tuge.

- Inspiraciju za pisanje pronalazim svuda: na poslu, u kontaktu sa ljudima, sa porodicom... Ovo vreme daje baš veliku inspiraciju. Smeh je uvek potreban, a najviše u ovom trenutku. Aforizam kao kratka misao pobuđuje svest i skreće ljudima misli sa briga koje imaju – kazao je Dragan Živadinović Gile, po struci medicinski radnik, koji je napisao više od 30 hiljada aforizama.

Ove godine dobio je i prestižnu književnu nagradu „Žikica Jovanović Čičak“ za doprinos savremenoj srpskoj satiri.

Miroslav Čopa iz Paraćina, koji se pisanjem satire bavi 40 godina, objavio je tri knjige i osvojio veliki broj nagrada za svoj rad, rekao je da mu ovakav vid izražavanja puno znači, jer je satira glas savesti. „Za satiričara nema dobrih i loših vremena, uvek je vreme”.

BONUS - NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri