STVARALAŠTVO SLEPIH: Sutra u Kikindi Smotra umetnika oštećenog vida

R. Š.

02. 11. 2022. u 14:27

Savez slepih Srbije i Organizacija slepih „Severni Banat“ iz Kikinde sutra u tom gradu organizuju Smotru stvaralaštva slepih i slabovidih umetnika Srbije. Ova manifestacija je takmičarskog i revijalnog karaktera i održava se 23. godinu uzastopno.

СТВАРАЛАШТВО СЛЕПИХ: Сутра у Кикинди Смотра уметника оштећеног вида

Foto: R. Šegrt

Biće održana uz podršku Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Ministarstva kulture i informisanja, Grada Kikinde i brojnih donatora. Skup će biti održan u kikindskom Narodnom pozorištu, od 11 sati.

- Cilj je afirmacija stvaralaštva, kulturno-umetničkih dostignuća i sposobnosti slepih i slabovidih osoba. U kulturno-umetničkom programu će učestovati i članovi lokalnih kulturno-umetničkih društava kao i učenici osnovnih i srednjih škola. Pozivamo sugrađane da posete izložbu radova slepih i slabovidih umetnika i proprate kulturno-umetnički program koji je inkluzivnog karaktera - saopštili su iz Organizacija slepih „Severni Banat“.

Ova organizacija je 14. oktobra, simboličnom šetnjom u centru grada, obeležila i Dan belog štapa, kada je članstvo ukazalo da je u Kikindi potrebno više taktilnih staza kako bi se slepe osobe lakše samostalno kretale. „Severni Banat“ ima oko 150 članova, ali je malo njih koji se u javnom prostoru kreću uz pomoć belog štapa, većina se oslanja na pomoć pratilaca.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠEŠELJ NIJE ZNAO O ČEMU SE RADI: Kruna u programu uživo ustala i došla do lidera radikala (VIDEO)