NOVAC EU UTROŠEN NAMENSKI: Visoki zvaničnik Evropske unije posetio Pirot

V.Ć.

01. 11. 2022. u 15:19

NIKOLA Bartolini, zvaničnik EU u u Odeljenju za saradnju sa Srbijom danas je posetio Pirot, tačnije objekte koji su građeni novcem EU.

НОВАЦ ЕУ УТРОШЕН НАМЕНСКИ: Високи званичник Европске уније посетио Пирот

V.Ć.

Bartolini i gradonačelnik Pirota Vladan Vasić, obišli su Regionalnu deponiju u Muntinoj padini, srednjovekovnu tvrđavu Momčilov grad koja je rekonstruisana uz pomoć Unije, nov tržni centar i druge objekte.

Bartolini je izrazio zadovoljstvo načinom na koji se postupa sa otpadom na Sanitarnoj deponiji, kao i izgledom rekonstruisdane tvrđave u koji je uloženo mnogo novca obveznika EU. Konstatovao je da je novac potrošen na najbolji način u objekte koji koriste građanima.

Pirotski gradonačelnik Vasić je kazao da je u poslednjih 15 godina zajedno sa EU realizovano 25 raznih projekata među kojima su pomenuta Deponija, Tvrđava, sportski tereni i drugi objekti. Pomoć Unije bila je dragocena u vodosnabdevanju, toplifikaciji, upravljanju otpadnim vodama-rekao je pirtski gradonačelnik Vasić, dodajući da je preko raznih projekata  prekogranične sdaradnje ovaj grad dobio desetine miliona evra.

BONUS - NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri