TOPLI DOM ZA ČETVORO DECE: Zarićima iz Kikinde pomoć stigla od humanih ljudi (VIDEO)

R. Šegrt

01. 11. 2022. u 06:00

STARU kuću šestočlanoj porodici Zarić, u kojoj je četvoro dece, kompletno će renovirati fondacija "Humana srca" iz Beograda.

ТОПЛИ ДОМ ЗА ЧЕТВОРО ДЕЦЕ: Зарићима из Кикинде помоћ стигла од хуманих људи (ВИДЕО)

Foto R. Šegrt

Na kući se trenutno završava krov, u koji je uloženo 15.000 evra, ali će se adaptirati i unutrašnjost, pa će Zarići dobiti i kupatilo, belu tehniku, podove, keramiku, nameštaj i sve što im je potrebno za udoban život. Sada su podstanari, a u svoju kuću trebalo bi da se presele do Nove godine.

Zarići su još pre godinu i po sami kupili stariju kuću sa baštom, ali dosta trošnu, da bi imali kakav-takav krov nad glavom i kako više ne bi plaćali kiriju. Međutim, kuća nije imala ni vodu ni struju.

- Na ovu porodicu ukazala nam je Gradska uprava i oni zaista zaslužuju da imaju bolje stambene uslove, pogotovo jer imaju četvoro dece - rekla je Nikolina Đujić, izvršna direktorka fondacije, koja je obišla kuću na kojoj su u toku radovi.

- Vrednost radova na krovu je oko 15.000 evra, a koliko će iznositi ostala ulaganja, još ne znamo. Imamo podršku prijatelja fondacije, tako da će Zarići, sigurno, imati uslove kakve zaslužuje jedna porodica sa decom.

Ove vesti obradovale su Slađana i njegovu suprugu Marijanu Zarić, ali najviše njihovu decu Jelenu (17), Nemanju (13), Nikolu (11) i Vukana (6), koji ima skromnu želju.

- Želim da imam toplu sobu kada padne sneg i da onda izađem da se igram - iskreno je rekao.

Problemi porodice počeli su da se rešavaju čim su "Humana srca" i Grad Kikinda u septembru potpisali sporazum o saradnji.

- Srđan je skroman čovek i na njegov položaj su nam ukazali njegove kolege i poznanici.

Odmah smo odlučili da mu pomognemo koliko grad može, ali bi to, nažalost, bilo manje od ovoga što za njih čini Fondacija "Humana srca". Zahvalni smo im na velikoj podršci i što će im obezbediti pristojne uslove za život - zadovoljan je gradonačelnik Nikola Lukač.

Foto R. Šegrt

KROV I ZA MALEŠEVIĆE

OSIM Zarićima, fondacija je pomogla i obnovila krov na kući porodice Malešević.

- Krajem septembra na kući nam se dogodio veliki požar. Bila je noć kad se zapalio dimnjak, a ja i supruga smo bili sami. Komšije su pozvale vatrogasce i oni su sprečili da sve izgori. Da nije bilo komšija, ostali bismo bez svega. Onda nam je pomoć pružila Gradska uprava i fondacija nam sada obnavlja kompletan krov, što je za nas spas, jer se požar dogodio posle mog izlaska iz bolnice i teške operacije - zahvalno priča Nedeljko Malešević.

BONUS - NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

KNAUS: Francuska i Nemačka blokiraju glasanje o Prištini u Savetu Evrope, Vučić efektno apelovao na Makrona