SASTANAK ODRŽAN U LOZNICI: U susret Međunarodnom danu nekažnjivosti nasilja nad novinarima

V. N.

31. 10. 2022. u 17:17

U GRADSKOJ upravi Loznice održan je sastanak Stalne komisije za bezbednost novinara, na kom su, pored Verana Matića, Bekira Dudića (Direkcija policije), Dragane Bjelice, Miroslava Jankovića (OEBS), Rada Đurića i Nataše Janković, prisustvovali i nadležni iz Policske stanice u Loznici i OJT u ovom gradu.

САСТАНАК ОДРЖАН У ЛОЗНИЦИ: У сусрет Mеђународном дану некажњивости насиља над новинарима

foto:rtv podrinjeBe

Gradonačelnik Vidoje Petrović je izrazio zahvalnost što je ovaj skup, u susret Međunarodnom danu nekažnjivosti nasilja nad novinarima, održan baš u ovom gradu, čiji je sugrađanin stalni dopisnik „Večernjih novosti“ Vladimir Mitrić, koji ima policijsko obezbeđenje više od 17 godina zbog pisanja o najosetljivijim temama iz ovog dela Srbije i susedne BiH.

Mitrić je izneo šta mu se sve događalo od početla devedesetih godina, do 2003. kada je, prvi put, fizički napadnut, i potom tri puta demolirana kola. Objasnio je o čemu je sve pisao, od kriminala, pljačkaških privatizacija, do sprega nadležnih iz institucija sa kriminalom.

Mitrić je odgovarao na mnoga pitanja članova Komisije, kako bi imali što potpuniji uvid sa svim onim što su se dešava svih ovih godina i danas zbog čega mora da ima policijsko obezbeđenje, bez čega, bi bio sigurna meta onih kojima smeta njegov novinarski rad.

Veran Matić i drugi članovi Stalne komisije za bezbednost novinara istakli su da će posvećeno da se prate problemi sa kojima se novinar suočava.

- Institucije su uradile samo delo posla, uz dosta peripetija i muka sa kojima se tragajući za istinom borio naš kolega, tako što je napadač na njega osuđen, ili ne za pokušaj ubistva, što se dogodilo, već za nanošenje teške telesne povrede i što su donete četiri izvršne presude za troškove i naknadu štete - rekao je Matić.

BONUS - NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SRPSKA KOŠARKA TUGUJE: Preminuo jedan od dvojice trenera koji su sve osvojili sa reprezentacijom