URAĐENO VIŠE OD 75 ODSTO KAPITALNIH INVESTICIJA: Šabački Dom vojske uskroo jedan od simbola grada

30. 10. 2022. u 10:24

GRADONAČELNIK Šapca, dr Aleksandar Pajić, kaže da je „ izuzetno s zadovoljan podnetim izveštajima direktora javnih preduzeća za prvih šest meseci poslovanja ove godine i izveštajem o poslovanju javnih preduzeća za prošlu godinu“, koje su podneli na poslednjem zasedanju lokalnog parlamenta.

УРАЂЕНО ВИШЕ ОД 75 ОДСТО КАПИТАЛНИХ ИНВЕСТИЦИЈА: Шабачки Дом војске ускроо један од симбола града

foto :V.mitrić

Sva javna preduzeća su, po Pajićevim rečima, „poslovala dobro, osim JKP ,,Stari grad”, koje je nešto više od pet miliona bilo u minusu“.

-Usluga prema sugrađanima bila je kontinuirana i nesmetana, i ono što je dobro je da će u budžet grada, od dobiti ovih preduzeća, biti uplaćena značajna suma novca- ističe dr Pajić. - Izveštaj o izvršenju budžeta za prvih šest meseci je izuzetno dobar. Prihodi su nešto veći, a rashodi nešto manji od planiranih, tako da je i budžet i dobro planiran i realizovan u prvih šest meseci ove godine .

Na sednici Skupštine grada Šapca usvojana je i odluka o izradi plana razvoja grada Šapca za period od 2023. do 2030. godine, kao i odluka o programu kapitalnih investicija koje će u gradu biti realizovane u naredne dve godine.

– Siguran sam da je učešće jednog opozicionog odbornika na sednici dalo doprinos kvalitetu, kako rada, tako i odlučivanja. Stanković je u prethodnom periodu dao jedan predlog i sugestiju za svoje selo, što smo prihvatili i sproveli u delo. Iako imamo svoju politiku za koju smo dobili poverenje od naših sugrađana na prethodnim izborima, trudimo se da prihvatimo sugestije koje nam dolaze iz opozicionih redova, a na dobrobit su sugrađana. Radimo na tome da sve što smo obećali bude i realizovano - kaže Pajić.

PO Pajićevim rečima, „ već je urađeno više od 75 posto kapitalnih investicija“. Jedan od značajnih projekata koje će učiniti u narednom periodu je rekonstrukcija Doma vojske. Žele da to zdanje bude jedan novi simbol grada. Potrudiće se da ozbiljnim projektom konkurišu i dobiju partnere u toj investiciji. Rešavaju i pitanje sportske hale ,,Zorka”, kao i investiranje u Severozapadnu industrijsku zonu sa infrastrukturnim projektima.

BONUS - NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (1)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024