NOVI SAD NAJKREATIVNIJA DESTINACIJA : Žitelji Srpske Atine nagrađeni u LJubljani

S. B.

28. 10. 2022. u 13:33

GRAD Novi Sad je na jubilarnom, 20. „Mesecu dizajna“ u Ljubljani, nagrađen prestižnim priznanjem za kreativnu destinaciju, „Big see Tourism design awards 2021” koja je uz prikaz promotivnog filma, uručena Branislavu Kneževiću, direktoru Turističke organizacije Novog Sada.

НОВИ САД НАЈКРЕАТИВНИЈА ДЕСТИНАЦИЈА : Житељи Српске Атине награђени у Љубљани

S.B.

U toj gradskoj instituciji ističu da je reč o posebnoj nagradi, s obzirom na činjenicu da je dodeljena za prvu godinu posle početka pandemije koronavirusa, kada su još uvek u jeku bile brojne restriktivne mere.

- Novi Sad je u samo prethodnih pet godina ponosni nosilac dve prestižne evropske titule, Omladinske prestonice Evrope i Evropske prestonice kulture- kaže Željana Rudić iz TONS-a.- Predstavnici i institucije kulture, lokalne privrede i brojni drugi činioci zaslužni su za to što je naš grad prepoznat kao kreativna destinacija. Prirodne lepote, kulturno-istorijska nasleđa, događaji, festivali i manifestacije prepoznatljiv su simbol grada.

Turistička organizacija Novog Sada je prošlu godinu iskoristila da brojnim kreativnim projektima promoviše grad kao turističku destinaciju. Kampanjom na društvenim mrežama animirana je domaća, regionalna i inostrana publika sa više od 30 tematski različitih promotivnih video snimaka, kao i brojnim blog pričama i tekstovima u domaćim i regionalnim medijima. Realizovane su i uspešne kampanje na televizijama sa nacionalnom i lokalnom frekvencijom, kao i kanalima koji se emituju putem kablovskih operatera, a nisu izostali ni reklamni sadržaji na bilbordima i „city light“ površinama u većim gradovima naše zemlje.

Nagrada „Big see“ dodeljuje se od 2018. godine i pokrenuta je kao regionalno priznanje za sistematsko istraživanje i promociju kreativnosti i biznis potencijala Jugoistočne Evrope. Predstavlja doprinos jedinstvenosti i originalnosti kreativnih dostignuća iz oblasti arhitekture, enterijera, turizma, proizvodnog, modnog i dizajna drveta.

Neki od kriterijuma kojim se dvanaestočlani internacionalni stručni žiri vodio prilikom ocenjivanja su inovativnost, inteligentan dizajn i originalnost, kulturna i društvena svest, estetika i emocija. Uz Novi Sad, u konkurenciji bili su bugarski Plovdiv, izraelski Tel Aviv i još 30 lokacija i destinacija.

BONUS - NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI


 


 


 


 


 


 


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!