USVOJEN REBALANS BUDŽETA NOVOG SADA: Gradskom prevozniku subvencija, karta neće poskupeti

Z. GRUMIĆ

11. 10. 2022. u 17:42

ODBORNICI Skupštine grada Novog Sada danas su velikom većinom glasova usvojili drugi ovogodišnji rebalans gradskog budžeta kojim je iznos novosadske kase povećan sa 38,4 na rekordnih 40,8 milijardi dinara i predviđeno, uz ostalo, da Javnom gradskom saobraćajnom preduzeću (JGSP) bude izdvojeno 851,6 miliona dinara pomoći, zbog drastičnog rasta cena goriva, rezervnih delova i drugih troškova u poslovanju.

УСВОЈЕН РЕБАЛАНС БУЏЕТА НОВОГ САДА: Градском превознику субвенција, карта неће поскупети

N. Karlić

Time je, kako je naglasio zamenik gradonačelnika Milan Đurić, omogućeno da cene karata u gradskom prevozu ostanu nepromenjene, odnosno najjeftinije u poređenju sa ostalim najvećim gradovima u Srbiji.

- Zahvaljujući odgovornom vođenju gradskih finansija i stalnom rastu budžeta, imamo dovoljno novca da pomognemo JGSP. Jako je važno da u ovim teškim ekonomskim uslovima za sve naše građane cene javnog prevoza ostanu iste – izjavio je Đurić novinarima i dodao da je ovim izmenama budžeta takođe planirano ukupno 43,5 miliona za isplatu jednokratne novčane pomoći od po 5.000 dinara penzionerima s najnižim primanjima kao i drugim socijalno ugroženim kategorijama stanovništva.

Prema rečima Adrijane Mesarović, članice Gradskog veća zadužene za finansije, budžet Novog Sada se konstantno uvećava zahvaljujući pre svega velikim investicijama i stvorenom ukupnom privrednom ambijentu, čime je omogućeno između ostalog da se od poreza na zarade u gradsku kasu slije 12,3 milijarde dinara.

Odbornici opozicije, predstavnici SRS i nove DSS, glasali su protiv odluke o rebalansu budžeta posebno kritikujući novu dotaciju JGSP-u. Radikal Đurađ Jakšić je rekao da je to preskup i neprihvatljiv način za rešavanje problema likvidnosti tog preduzeća i dodao da bi bilo racionalnije da i u Novom Sadu javni gradski prevoz bude organizovan po modelu javno-privatnog partnerstva, po uzoru na druge naše veće gradove.

U okviru rebalansa gradskog budžeta planirano je i 7,3 miliona dinara za realizovanje konkursa radi izbora idejnog rešenja za spomenik Nikoli Tesli, koji će biti postavljen na budućoj kružnoj raskrsnici Bulevara cara Lazara i Fruškogorske ulice. Tu odluku gradskih vlasti prihvatili su i opozicioni odbornici.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

KO JE ROBERT FICO: Čovek koji prkosi NATO-u i neće da prizna tzv. Kosovo